Bajsdag

Helt enkelt. Tänker inte gå mer in på det, utan det bara är så. Ibland blir det så. Inget specifikt behöver hända heller. Jag är bara trött. Och när jag blir trött, då blir jag sur.

Men nu ska jag med ca 200gram chokladglass inombords försöka sova. Blir en jävligt lång dag imorgon, och ännu en dag på kliniken. Jag säger så här. Jag är trött på allt. Jag vill bara åka härifrån. Jag skiter i allt och alla runt mig just nu. Så är det.

Första patienten..

..idag. Ett nybesök.
Micke sa det så vackert; genom hela min karriär (Vem vet, om Gud vill, kommer jag kanske behandla patienter i mer än 50 år) kommer jag alltid att komma ihåg just denna patienten.

Kanske. Just nu är jag så trött att jag knappt kommer ihåg vad hon heter.

Patientklinik!

Första dagen idag! Det känns fruktansvärt läskigt. Vare sig man kanske får ett nybesök eller ett återbesök är det läskigt. Det finns jobbigheter med båda. Jag förmodar att det är smart att få någon patient på en gång så man har det gjort, men det känns jobbigt ändå. Skitläskigt helt enkelt! Just nu är det jobbigaste att jag inte vet om jag har tillräckligt fina kläder. Vet inte om mina jeans håller måttet, och skor kan man ju bara glömma. Jahopp, då får man väl shoppa lite med det i åtanke imorgon då :S (jag har inte pengar till det här!!!). Jag har bestämt mig för att torka håret med hårfönen för att få en mest möjligt proffesionell look. Håret då kanske balanserar ut de oproffsiga kläderna.

Gode Gud i himmelen! Gör så att jag inte dödar någon, trampar på dera tår eller på annat vis fullkomligt bajsar på vaden. snälla?


Garbo

var stället för kvällen. Jag har inte varit ute i stockholm sedan....hmmm..kommer inte ens ihåg sist jag var ute...jaja, roligt var det iaf. Dansade från man kom tills man åkte där ifrån.. tyvärr var det många människor och en del kö. Jag är skyldig Frida 100kr och Urban 50kr. (Dessutom är jag skyldig Vivian 100kr). jag skriver detta nu så att jag inte ska glömma bort tills jag är fullkomligt nykter. jag är inte nykter någonstans för tillfället. tyvärr sitter jag hemma, det är läggdags och jag är hungrig på en hamburgare. Helt ärligt, jag vill verkligen jättegärna ha en hamburgare. Äh, ser ut till at jag får lägga mig hungrig. jävlar vilken frukost det kommer bli. jaja...jag tänker iaf hålla mig vaken tills den här halvlitern med vatten är uppdrucken. annars kommer jag må sämst imorn. och det kan man inte på en trefvlig söndag. nähä du!

Världens gulligaste pojkvän!

Idag har jag fått blommogram. Det var en jättevacker bukett från min älskling..
Jag blev så glad så jag nästan började gråta! Tänka sig att man kan ha sån tur? Jag har aldrig fått ett blommogram förut...Han ville bara muntra upp mig på en annars tråkig och regning pluggdag inför tentan imorgon...Du e den finaste, bästaste, sötaste, snällaste och mest omtänksamma jag vet om!

mmmpuss på dig min esklin!

Vackra blommer från en vacker människa :)

Vackra blommer från en vacker människa :)

Frivillig tortyr

Idag har jag efter lektion varit med om ett Core-pass. Den halvtimmen var jävligt jobbig kan jag säga. Jag kom på att om jag ska berätta för andra människor vad de ska träna och hur de ska göra, så får jag väl börja med mig själv så att jag i vissa mån kan stå som ett exempel för mina kommande patienter.

Det var verkligen bra övningar som gick på att styrka den posturala muskulaturen och balansen i ffa bäckenbotten, mage och rygg.

Tror nog att jag kommer gå nästa vecka också. Även fast jag nu inte kan gå nerför trapporna utan att hålla mig fast. Om jag inte skulle hålla fast mig skulle jag nog ramla och slå mig hälslös. ;)

Upp och ner...

..ibland känner man sig helt nere. Man mår helt enkelt inte bra. Gammal skåpmat kommer till ytan och skapar problem för en själv som indirekt kan resultera i att man skapar problem för andra som betyder mycket omkring sig.
Men vissa dagar, som idag, då känns det som att man har kontroll i sitt liv. Man har överskott till människor omkring sig, skolan, träning, vardagliga göremål, och inte minst sig själv. Man är pigg och glad helt enkelt!

Och varför skulle jag inte vara pigg och glad? Vad man önskar att man kunde vara glad och positivt inställd alltid!

-Jag har en stor familj i grunden som älskar mig och alltid ställer upp om jag behöver det.
-Jag har nära vänner både i Norge och Stockholm som jag vet också skulle ställa upp om jag behövde det. De finns alltid där för mig.
-Jag har en underbar pojkvän som jag tycker väldigt mycket om, och som jag också vet bryr sig oerhört mycket om mig.
-Jag har tak över huvudet, mat i magen, och kläder att ha på mig.
-Jag har möjligheten att få en bra utbildning som gör att jag kan bli ekonomiskt oberoende och klara mig själv i livet.

Livet är faktiskt ganska bra när man tänker efter...När man inte vänder ryggen mot det alltså...

woohoo...

..Har första tentan på fredag, så nu måste jag sitta och plugga in gårdagens lektion innan jag ska på nästa lektion kl. 14. Känner redan hur rastlösheten börjar krypa fram i mig....Hur ska detta gå?!?!?

Suck och stön..

..vilken dag det har varit! Har gått i ett sedan åtta imorse. Men det har varit en kul dag. Jag har shoppat idag också. Träningskläderna som jag så desperat behövde...Jag har skjutit på detta hur länge som helst, i nästan ett halvår. Det känns skönt att äntligen ha tagit tag i det och fått gjort något av det sista på listan.
1344kronor blev det (jag vet, det är dyrt att vara sportig!!)

- 2 stk nya träningsbrallor (desperat behövda)
- 2 stk nya träningslinnen (verkligen desperat behövda)
- 1 stk ny tränings-hoodtröja (också desperat behövd)
- 1 stk ny tränings-bh (ja, du har gissat rätt - också den mycket sårt behövd)
- 1 stk vind- och vattentät jacka med fleecefoder i bålområdet både fram och bak (behövs när vinterprommisarna ska göras)

jahopp! det ska sägas att sports-bh'en, träningslinnerna, samt hoodtröjan alla var på rea-pris! På de varorna sparade jag 300kronor tillsammans...Not bad eh? Dessutom har jag varit på gymmet idag efter lektionen slutade kl. 18. Duktig serru!

Nu genstår att köpa vinterstövlar och en läkarerock. Så borde jag kunna leva på bröd och vatten resterande delarna av semestret...muahahaa...

Tacksam..

Jag har en person som bryr sig väldigt mycket om mig. Han försöker jämt och ständigt att berätta och visa detta. Tyvärr har jag inte varit så duktig på att ta emot. Han är så vacker och god. Jag önskar han fattade hur mycket jag tycker om honom och hur mycket han betyder för mig. Jag är ledsen för att jag inte alltid kan ta åt mig min älskade, men jag lovar dig att det hjälper mig att du försöker. Det att du inte ger upp betyder så oerhört mycket. Jag har tur som har dig. Du är den vackraste människan jag vet om, och jag tackar för att du finns i mitt liv varje dag. Du är en fantastisk människa! Glöm aldrig det..


Helg igen!

Har sovit 10 timmar i natt..Skönt, men lite oroväckande! Sista veckan har jag ju sovit de flesta dagarna minst 9 timmar. Undrar på om det är mörkertiden som kommer mer och mer som gör att jag blir så trött hela tiden.

Nu är det helg igen, och det är skitväder. Det har regnat i princip hela dagen igår och det regnar fortfarande idag. Även fast det är det perfekta vädret för att stanna hemma under filten och kolla på film, så merker jag att jag blir rastlös ändå. Var ute i regnvädret i torsdags och igår för att springa. Har i princip precis klivit upp och merker redan att jag börjar bli rastlös.

Hmm...Man kanske ska fortsätta trotsa vädret och röra på sig en timme eller nåt?....Då har man iaf mycket bättre samvete för att vara grönsak resten av dagen...Muahahaha.....


Jahopp!

Första veckan tillbaka i skolan är överstökat. Nu har jag faktiskt helg. Den ska jag ta hand om och njuta eftersom att alvaret börjar på riktigt nästa vecka...Då har man tenta på fredag redan! Usch och usch...

Nu ska jag äta klart, och sedan efter lite fix och så, så bär det till Märsta för kvällen..

Är fruktansvärt godissugen idag....usch...INGET bra!


Ekonomi-ångest!

Igår köpte jag en fleecejacka till 250kroner. Idag har jag köpt en hårtork till 119kroner (efter att min gamla sade adjö med lite gnist och rök hemma hos Micke då jag försökte snygga till mig innan Susannes bröllopsfest), 3stk nya tutthållare och en trosa till 368kroner (inkluderat i det priset var rosa bandet till 20kroner), samt en ny halsduk med matchande handskar till 249kronor för att komplementera min nya vinterjacka till 799kronor.

I satans gata. Känner hur jag blir alldeles nojig! Dessutom måste jag köpa nya vinterskor/stövlar och nya träningskläder....Gaaaaaaaaaaaaaaaaah! Känner hur ångesten tar mig med storm...Hur ska detta gå?

Gode Gud hjälp mig!

Choklad!

I mängder! Micke och jag var på Chokladfestivalen igår, på Nordiska Museet vid Djurgården. Hur mycket fin och härlig choklad som helst - och dyrt var det också! Men ack så mumsigt. Dock blev man ganska chokladmätt efter ett tag, så limetryfflarna blev en självklar favorit - Härligt friska och mumsiga.....mmmm.... Vi köpte med oss hem en del tryfflar för att provsmaka och njuta själva, så efter att vi ätit middag hos respektives föräldrar igår, fick vi bjuda på allskens mumsigheter. själv har jag köpt en 58% chokladkaka med apelsinbitar i. Ser fram emot att smaka den! Den ligger och ropar på mig i skafferiskåpet.. muahaha...

Helgen avslutades med en härlig soffa, mys, och charlies angel's på tv.

Hoppast alla får en underbar vecka!

Micke og jag i kön för att få komma in till all ljuvlig choklad...

Micke og jag i kön för att få komma in till all ljuvlig choklad...


Fina, fiiiiiiiiiiiina chokladen!!

Fina, fiiiiiiiiiiiina chokladen!!


Micke som tittar....Smakprover kanske? ;)

Micke som tittar....Smakprover kanske? ;)


Chokladask - Dyra som S....

Chokladask - Dyra som S....


Choklad!!

Choklad!!


Självömkan up and running

Grundat lite skit hit och dit, sitter jag själv ikväll...En lördag kväll...
Men jag har mina allierade med mig; en halv liter Ben&Jerry's kladdiga chokladglass med chokladbitar och marshmallows, ett paket digestive kex och portionsbitar med mörk choklad.
Tragiskt, eller hur?
..suck..


Tack o lov att jag sprang så länge som jag gjorde idag. Då behöver jag iaf inte bli helt nojig.


Dammrotta!

Både i hem och själ!
Eftersom jag blev sjuk i veckan har jag inte kunnat röra mig så mycket. Nu känner jag hur min kropp gör mig tjurig, rastlös och svår därför att jag inte fått röra kroppen. Serotonin och dopamin-nivåerna är låga. Det är nog bäst att ge sig i väg på ett riktigt träningspass snart så att man verkligen får känna att kroppen lever. Då blir man så energifylld sen.
Dessutom ser det ut till att x-antal dammrottor flyttat in i min lägenhet sedan jag varit borta i fyra veckor. Hur fan tog de sig in? Vem har gett de nyckel? Jag känner på mig att de inte tycker om att jag har kommit tillbaka. Jag måste nog städa snart - annars blir jag väl dammkvävd i min sömn om inte länge.

I tisdags smällde det..

..Halsen var svullen och det gjorde jätteont att svälja, och kroppen bråkade. Vid lunch var jag ordinerad sängläge. Jag har skakat av kyla och svettats som värsta träningspasset, båda om varandra nu i två dygn. Känner mig lite bättre nu iaf. Det känns som att jag pallar att kanske sitta på en buss imorgon i fem timmar. men jag vet inte. nu har jag suttit här nere på avdelningen i en halvtimme och känner på en gång att jag vill vila...För farao!!

En lite stressad helg..

..är nu över. Fast det var en mycket trevlig helg också, med bröllopsfest och så. Festen var lyckad, och det verkade som att alla gästerna trivdes och hade kul. Fick dansat något också. Shit vad kul det är. Får se om jag inte hinner göra en bugg-kurs på nyåret. Det vore skitkul. Då hade man skulle kunnat gå ut och dansa bugg på riktigt! Gud va roligt! :)
Den kvällen har gett mig lite mersmak. Funderar på om jag ska ta med mig min älskade och eventuellt hans/mina kompisar ut och dricka öl någon helg, så kan vi dansa lite också till vanliga topp-tie listan! Tro mig, mysiga hemmakvällar är trevligt och framförallt väldigt skönt efter en stressig vecka - Men man får passa på så att man inte slår rot i soffkuddarna.
Min esklin? Vill du gå ut och dansa snart?  ;)

Veckan snart färdig

Och jag är slut! Helt kaputt i huvudet! har nog inte varit så koncentrerad sedan innan sommaren. Fruktansvärt..unga människan...pöh! får väl se till å skärpa mig snart!

Operation

Varit med överläkare Allan på operation hela dagen. Axlar, knän och händer. Nästa vecka ska jag med på knä och höft plastik, samt kanske någon carpaltunnel eller nåt.
Jag är helt mörbultad i huvudet, fast jag fick göra massa roliga grejer. Jag fick sy två patienter, hjälpa till med att hålla, rensa, och torka. Ganska brutalt hur de håller på tycker jag...
Näh, nu måste jag äta nånting!

Ny praktik!

Här i Oskarshamn har jag hittils haft det väldigt bra. Jag har blivit gott mottagen, och folk här är otroligt trevliga och imötesgående. Måndag fick jag gå med en undersköterska på avdelningen. Vi tog emot patienter som skulle läggas in för operation, samt att städa ur efter patienter som åkt. Jag har fått inblick i journalföringen och förstår hur förhållandet mellan undersköterska-sjuksköterska-läkare-sekreterare fungerar. Mitt första intryck är att denna Ortopedkliniken är fruktansvärt gott organiserat, och informationen/kommunikationen här fungerar fruktansvärt bra mellan alla leder i kliniken. Detta verkar vara den mest välfungarande vårdenhet jag någonsin sett. De har sällant eller aldrig någon som är sjuka eller borta. Jag är så imponerad!
Idag har jag varit med överläkare Annelie på mottagning på förmiddagen. Hon har tagit emot nya och gamla patienter för olika åkommor. Mest artros i knän och höfter, men även ett triggerfinger och en pseudoartros i lilltåns grunnled efter en icke-läkt fraktur. Hon satte några kortisonsprutor i några knän, och remitterade vissa till operation.
Efter lunch fick jag gå upp till avdelingsledaren på operation, och hon visade runt mig där, samt vart jag hittar kläder, skor och hur jag tvättar mig inför en operation.
Precis efter denna halvtimmes information, fick jag följa överläkare Allan på mottagningen. Han är så grymt duktig att jag nästan tror att han är lite Gudebegåvad. haha..nährå, men framför allt är han så fruktansvärt duktiga med patienterna. Han är så trevlig, öppen och intresserad. Jag fick inte alls min eftermiddagssvacka som jag brukar få kring två. Tiden gick så himla snabbt, och han är så inspirerande att jag inte ens fattade då klockan blivit tre och arbetsdagen slut. Inte ens hungrig hade jag blivit! Jätteroligt var det. Fick se hur han gjorde en riktigt grundlig undersökelse inför misstänkt impingement. Han gjorde alla dessa test, samt Hawkin's test och något annat som kallas Job's sign (indikerar på ruptur om positiv). Sedan satte han en bedövningsspruta i den subacromiella bursan och gjorde alla testerna om igen. Det visade sig att han sannolikt inte hade någon ruptur i någon sena, utan sannolikt att bursan är inflammerad. Så han fick tid till operation för att ta bort den, samt göra lite akromioplastik.
Sedan var det några till höfter och knän som var inne för artrosutvärdering. Sista patienten för dagen är jag lite stolt över. Det var en ung kille med ont i ryggen när han spelade fotboll. Efter många undersökningar och efter att ha pratat med patienten länge, fick jag säga mitt tycke och tänke. Jag gav även patienten tränings- och rehabiliteringsråd om vad de  borde fokusera på att styrka osv. Jag bad om ursäkt sen till Allan om att jag inte ville korsa någon gräns, men han hade precis tänkt tacka mig för att jag kom med så många goda råd till patienten. Han tyckte det var jätteroligt att vi kunde samarbeta, en rörelseapparat specialist till en annan. Jag blev superglad och följde lyckligt med till fikat! :D
Imorgon får jag följa med Allan på operation hela dagen. Han ska ta för sig ett ganglion i en handled, två axelartroskopier, två knäartroskopier, samt en specialare där han ska flytta tibiaplatån för att ändra en patients Q-vinkel!
Hoppast det blir en grym dag i morgon! :)

Hoppast dessutom att alla mår jättebra!
Kramar på er