In dass Norrland

Här har vi burit, jobbat, spelat frisbegolf, badat, solat, läst, kollat på film, ätit och druckit. Mycket trevligt minsann! :)

Idag har jag träningsvärk som bara den i lår, arslet, rygg och armar.

Ni skulle bara veta hur jobbigt det är att kratta barr och tallar i värmen. hahhaha...Men allvarligt, försök kratta ihop en stund och sedan fylla barret i sopsäckar med nävarna. 20 säcker blev det.

Eniwei, nu ska jag gå och vara social eller nåt.

pöss


Hoppla!

Blev akuttid hos tandläkarn imorse. Jag hade sätt för mig världens trauma och funderade starkt på om jag skulle ha möjlighet att hinna med bussen till Änga.

Jag ringde kl. 0735 imorse och fick prata med en jättetrevlig kvinna som sa att jag skulle komma 9.45 och boka in mig till en akuttid kl. 10. Om jag var först i kön, skulle jag få komma in först, och jag skulle utan problem vara ute inna kl. 12 och därmed lugnt hinna med bussen kl. 13.

Kl. 0915 var jag där. Ville se till att jag var första personen där sade jag till henne. Hon skrattade och bad mig sitta ner. Eftersom jag inte skulle in förrän kl. 10 hade jag med mig en bok. Jag hann knappt fylla i hälsodeklarationen och skicka ett meddelande till M. om att han skulle boka min bussbiljett till kl. 13. Då klockan var 0935 ropade de upp mig och jag fick komma in!

Sedan blev det lagning och fix av den trevligaste och duktigaste tandläkarn jag hittills har träffat och då klockan var fem i nio var jag redan ute och betalde. 350kr??? Waddafack? Jag fick fråga två gånger för jag trodde inte vad jag hörde. Kan det verkligen vara så? Jag var förberedd på minst över 1000-lappen!

Lycklig är jag just nu!

Hälsingland och mys med älskling ikväll! Äntligen, bara 5 veckor sedan ju ;)

Trött och tjurig

Jag har sovit dåligt. Vissa saker igår kväll gick inte alls som planerade.

Jag är trött och jag är sur. På all och alla. Vad än jag tänker på just nu, så känner jag mig förbannad på den eller det. Det här kommer bli en jävlig lång dag om jag inte rycker mig ur detta. Ska ju trots allt åka bil med Pappa i sju-åtta timmar. Näh, nu jävlar.


Najsigt!

Har suttit hela dagen på Noruns soliga terass med fötterna plaskande i vattenbad och Capri Sonne på löpande band. Asvarmt, svettigt, snackigt och skönt.

Imorgon bär det, om allt går rätt för sig, tillbaka till Stockholm.

I'm ready, Ugur-Eddie. :)

En funderare

Det finns möjligheten att jag kommer smälta bort som snö idag. Då klockan var 10 imorse var det redan 25 grader varmt i skuggan.

Nu ska jag dessutom hälsa på en kompis till mig som bor mitt i en värmehåla. Känns betryggande.


Fy fan

Känner mig ganska uppgiven. Alla jag känner är inte här eller är upptagna. Min morsa är fortfarande på Koster och kommer inte hem förrän imorgonkväll. Tills dess är jag alldeles ensam.

Ikväll har jag hälsat på Farmor, tittat på matchen på en extraordinärt varm pub nere i stan tillsammans med Pappa, och åkt omkring en halvtimme senare för att hitta något ätbart utan att faktiskt hitta något. Det blev en macka, tre nävar chips, 1 1/2 stycke chokladtårta och en banan. Här hemma. Inte direkt spännande.

Dessutom tror jag att jag har fått hål i tanden. Det isar något alldeles fruktansvärt varje gång jag dricker något. Jag kan helt enkelt känna att det inte är helt friskt där inne. Vette fan hur jag ska lösa detta. Jag har helt enkelt inte råd att gå till tandläkarn i sverige, och här i norge har min tandläkare semester. Yippi yey. Det är helt förjävligt att man inte ens har råd att sköta sin munhygien. Verkligen förjävligt. Jag kan inte förstå hur inte tandskötsel kan betraktas ekonomiskt sätt som övriga läkarebesök. Vad är det här för samhälle egentligen?

Nej, nu ska jag minsann gå och sköta min munhygien och sedan hoppa i sängen. Jag vill att denna dag ska ta slut nu.


Fix&Don

Nu ska jag cykla till affären och köpa lite mat. Här i huset hemma hos min kära moder som är på semester finns ingen mat överhuvudtaget förutom chokladtårta i frysen. Känns inte riktigt läge alltså. Dessutom finns inget sköljmedel och jag har verkligen en hel del loads som behövs tvättifieras efter en solvecka på Koster. Lite äckligt faktiskt.

Sedan ska jag ge min lilla cykel en shine-up för "vintern" ;) Nu ska den ju stå i boden fram tills, ja, säg det. Ingen aning. Tänkte det skulle vara schysst att ge den en tvätt iaf.

Annars har jag inga större planer på G idag. Vi får väl se hur det blir!

Hem

Nu ska jag om en minut eller tre bege mig med stor rygga och cykel till hamnen och åka båten till strömstad. Pappa ska hämta mig där, så åker vi hem till fr.stad.

Det har vart en härlig, ångestfri, avslappnande och dösig vecka. Kunde nästan inte varit bättre och jag är hur nöjd som helst! Och dessutom, Sicket jäkla väder!! Det är så himla varmt och svettigt och soligt att man nästan inte vet vart man ska ta vägen.

Nu blir det två dagar med tvätt, påhälsningar, packning och pill innan jag och Pappa ska åka till Stockholm på mån (hoppas jag).

Ska bli skönt att komma hem igen.

Pøss

Bajsigt på landet

Charmen med stugor tappar på något sätt sin glans när jag mitt i natten vaknar av att sängbotten försvinner under mig och jag efter ett stort brak blir liggande i en grop med madrassen.

Det betyder att jag måste resa mig upp ur nattmössetillståndet för att lyfta madrass och pejla in plank så att de ligger rätt. Resten av natten ligger jag som på nålar, livrädd att det ska hända igen.

Då jag klockan 08.36 utsätts för ännu ett brak ger jag upp, svär högt för mig själv, förklarar mig för stackars Maggie som inte fattar ett dyft och sedan beger jag mig ut ur sovrummet och ner i vardagsrummet till datorn istället.

Nu tänker jag ta mig fan lägga mig i solen. Så att ni vet.

Sicken semester!

Gårdagen var helt perfekt. Vi klev upp i relativt god tid, och åt mina hembakade frallor. Sen tog vi badkläder på och cyklade till nordsidan av ön. Där tog vi linfärjan över till Nord-Koster. Efter en lång promenad över fjäll kom vi äntligen fram till strandparadiset. Vita stränder och turkost vatten. Det var helt fantastiskt.

Då vi ble hungriga promenerade vi tillbaka till västra bryggan på nordkoster, satte oss på galejen och åt en maffig hamburgare innan vi tog svängen förbi en kompis segelbåt för lite dragspel öl och mer mys.

Fyra av oss blev trötta vid femtiden och vände näsan tillbaka till sydkoster. Efter en "rolig" tur på affären, kom vi hem, planade ut var för sig, snackade lite skit, åt världens smaskigaste kycklingpastasallad och världens hittills godaste bröd som jag har bakat innan vi drack vin och öl ute på terrassen till småtimmarna.

Idag ska vi plana ut här på terrassen. Vi ska bada och mysa i bassängen, snacka skit, grilla oss och helt enkelt ha en jävligt skön och avslappnande dag.

Pøss på er stackars arbetsmyror!

Status Quo

Stina och Maggie anlände stugan för en timme sen ungefär med massor av öl och mat.

Ikväll ska vi grilla, äta paj och dricka lite glatt.

NU: Vi dricker öl och solar. Jag har solat hela dagen. Mysigt. Käkt. Själsfrid.

Härå!

Trevliga måndag!

Idag skiner solen. Det är lättare molnigt, men det är fint väder. Hoppas det fortsätter vara fint :)

Min mamma, hennes kille och min syster kom hit till Koster igår på segelbåten. Vi träffades på andra sidan ön, satt i deras segelbåt och pratade en timme medan vi drack lite vin och öl. Sketatrevfligt. Sedan åt vi mumsig mat på rökeriet på Ekenäs. Vidare fortsatte vi till hotellet där det vankade vin och biljard. Mycket skratt den kvällen.

Idag kommer Stina, Maggie och Maren hit också. Trevfligt värre.

Hare gött alla ni hårt slitande arbetsdjur! ;)

Trevlig dag

- Bakning
- Cykeltur
- Glass
- Rödtjut i segelbåt med trevligt sällskap
- Härlig middag
- öl och biljard

Hoppsansa!

Nu har jag vart vaken sedan kl. 9. Det var skönt att inte behöva kliva upp. Jag gick ändå upp och gjorde deg till frukostfrallor, åt lite frulle och förberädde till en äppelpaj jag tänker göra senare. Egentligen hade jag tänkt göra hallon- och blåbärpaj, men då jag var ute i skogen i går konstaterade jag att jag på ett ungefär var 1 1/2 vecka för sent ute för hallonen och två veckor för tidigt ute för blåbären. Efter en timme vände jag tillbaka till stugan med ca 2 dl bär. Så nu blir det äppelpaj med hallon och blåbär istället. :)

Det var dock inte det enda jag vände hem med. Då vi satt och åt min helt fantastiskt godaste hemgjorda pizza hittills i mitt liv, kände jag något som kittlade mig på handen. Det var helt enkelt en liten blodsugare som hade följt med mig hem. Minnet av förra årets blåbärplock och dagen efter då jag vaknade med en blodsugare på vaden, gjorde mig lättare illamående. Jag sköljde ner den i handfatet och hoppas den har drunknat en hemsk död. Sedan strippade jag för Hilde och skakade våldsamt mina kläder ute på gräsmattan. Sedan gjorde jag en total body-check. I natt har jag drömt om att hela min kropp varit täckt. Usch, ingen borrelia eller tbc här i huset, det ska jag ta mig fan se till!

Hilde som hade sovit absolut ingenting efter en fuktig sväng kvällen innan då vi åkte ut till Koster igår, har sovit ut. Hoppas jag. Vi nallade vid tolvsnåret igår kväll och hon dök upp nu efter kl. 13.

Nu tänker jag grädda mina frukostfrallor så Hilde får sin frukost och jag min lunch, så kan vi kanske äntligen komma härifrån någon gång. Rastlösheten börjar göra sig känd i benen och jag är redo för en mycket trevlig cykelsväng ute i regnet. Måste ju få användning av gummistövlarna och regnjackan nu som jag faktiskt har burit ut dem hit.

Ha en hjärtans fin söndag allihop!

Pøss

Hej hopp!

Nu är jag på härliga ön Koster. Det var inte meningen att vi skulle ha internet här, men det har vi tydligen.

Detta tycker jag gör att det enkla stuglivet tappar något av sin charm. På allvar.

Det är så jävla typiskt. Jag kan så himla fint klara mig utan internet i en vecka och tycka att det helt enkelt bara är skönt. När det inte finns tillgängligt alltså. Men nu när det finns tillgängligt vill man ju kolla hela tiden. Därför har H. och jag satt in begränsningar. Vi får bara gå online en gång per dag. Yeah right, då  kommer jag bara vela kolla hela tiden. Det är som om någon skulle sätta en skål choklad framför mig och säga att jag bara fick ta en enda bit. Per dag. Yeah, right.

Det här kan bli svårt för mig. Den goda nyheten för er är dock att jag kan uppdatera bloggen för er.

Nu blev ni glada va? VA?!?!!!!

Sömnstrul

Nu är jag trött. Jag var även skittrött igår kväll eftersom jag sovit dåligt och för lite ett par nätter i rad.

Jag var duktigt redo för sängen vid kl. 23, men farsan ville att jag skulle stanna uppe en stund så att han inte behövde sitta själv. Vid midnatt kom jag i säng. Då hade jag dock vaknat till lite. Eller, egentligen var jag väl jävligt övertrött.

Jag låg och läste i den töntiga boken jag läser för tiden och blev liksom bara tröttare och tröttare men samtidigt mer och mer speedad. Det låter märkligt, men det är enda sättet jag kan beskriva det.

Tillslut var klockan fyra. Som vanligt. Jaha, tänkte jag. Inget att göra åt. Somnade till slut, men det tog lång tid. Sedan fortsatte jag bara vakna och sov jätteoroligt. Vid kl. 9 orkade jag inte mer och klev upp.

Känns som att jag har ett huvud fyllt av bomull.

Nu ska jag ut och bokstavligen talat röra på fläsket. Vi hörs!

Äckelpäckel!

Jag är i chock. Jag hittade precis ett 3cm långt hårstrå under hakan. Det var riktigt nog tunt och blondt. Men ändå.

Jag håller på att förvandlas till tant. Eller gubbe även.

Jag vet inte riktigt vilket som är värst.

ÅGUDÅGUDÅGUDÅGUD.

Bättre sent än aldrig

Nu har jag precis kommit hem från en alldeles förtjusande trevlig kväll. Träffade fem söta tjejer och gick på bio.

Sex and the City.

What else liksom?

Allt jag har att säga var att den var Absolutely Divine! Jag älskade den. Totalt. Fullkomligt.
Replikerna och manus var oerhört välskrivet. Den var rolig och absolut fantastisk. Jag brukar alltid vid en långfilm att börja känna krypningarna och titta på klockan efter ett tag, men två och en halv timme i stolen gick lika snabbt som...ja..som..Arlanda Express!

Jag skrattade massor, grät massor och jag har faktiskt aldrig känt att jag måste äga en film. Men denna måste jag faktiskt äga. När den släpps på DVD, då ta mej fan kommer jag att köpa den. Det spelar ingen roll om jag måste äta nudlar en vecka för att kunna göra det, jag måste helt enkelt ha den. När jag tänker efter, så ska jag nog be boyfriend om att ladda ner ALLA säsonger så att jag kan ha dem på min extra harddisk. Det är ju korta episoder som man kan slappna av till lite då och då mellan varven.

Sådeså!

Hej och hå!

Sovit alldeles för lite inatt. Blev liksom aldrig trött. Tror klockan var närmare fyra sista gången jag kollade på den innan jag somnade. Lite slitsamt, men waddafack.

Jag klev upp vid tie-snåret, duschade, tvättade och pysslade lite innan jag satte igång. Nu har jag skrivit ganska mycket på inledningen. Den börjar äntligen ta sin form. Vi får väl se hur det går! Bara dagen idag och morgondagen kvar att fixa detta innan semestern.

Näh, nu ska jag nog fortsätta här.

Hej hopp till alla och en stor puss till min underbara pöjkvän som fyller år idag!

Hurra, Hurra, Hurra, Hurra! :D

Right

Jaja, det blev väl lite gjort på uppsatsen idag ändå. Dvs, efter att jag vart ute och cyklat i två timmar, kom jag på den geniala iden att tänka igenom vad som kanske skulle passa som röd tråd i inledningen. Så imorgon börjar jag på riktigt ;) Jag har också tänkt ett par tankar om vad som skulle passa sig i problemområde. Men vi får se!

Det ska bli skönt att få det gjort i allafall. Jag ser fram emot att kunna skicka iväg något till tjejerna. Eftersom de nu inte har suttit med mig medan det har skrivits, så har de verkligen möjligheten att se på det med kritiska ögon eftersom de vet vad allt ska handla om. Då har de säkert egna ideer också som de tror skulle passa bättre. På så sätt hoppas jag och tror att vi kan få en superbra inledande del mot rapporttexten. Detta ska bli jävligt bra. Det känner jag på mig :)

På lördag åker jag till Koster en vecka. Det positiva är att jag kommer kunna använda mig av min svenska mobil igen. Då kan jag prata lite med uppsatstjejerna och älskling förstås. Jag kommer givetvis inte ha internet, men jag får klara mig utan en vecka. Skulle ju kunna bli skönt också.

Vill passa på att nu gratta min finaste älskling med 28 år! Precis nu för tio minuter sedan slog klockan in, och han har officiellt börjat närma sig gubbestatus ;) Hahahha..jag bara skämtar älsklingen! :)

Jag bjussar nog på lite kort här tror jag :) 

(Ajdå, jag visst inte så många kort på den här datorn nu då den rensades förra månaden. Det enda jag har är korten från mobilen, och de flesta av dem har jag redan postat. Oh well!)


(Finis!)


(Mys)

(Birdstalker....Stackars fåglar alltså...)


(mmmpuss)


(På ett pendeltåg på väg till hans pärons söndagsmiddag någon söndag)


(Körv eniwan?)


(Älskling som sover...Fin!)


(Galenpanna)

Helt otroligt!

Klockan är 14.10 och jag har presterat att träna. Det var allt jag gjort idag. Och det bästa är ju att jag faktiskt känner mig nöjd. Hahahahhahaaaaa....

Hur är det med er egentligen? Får ni era arslen ur vagnen om dagarna?

Alltså

Det är helt sjukt. Hur kan klockan vara halv tolv och fortfarande har jag inte fått arslet ur vagnen? Jag blir snart galen av mig själv. På allvar. Detta är helt enkelt sjukt!

KOM IGEN NU FÖR IN I HELSKOTTAS!

Från mobileo

 

 

 

 

 

 

 

  

 

 

 

 

 

  

Jag skriver av mig

Jag tror och hoppas att jag är en god människa. Jag vet att jag vill alla väl och att jag inte klarar av tanken på att utnyttja någon. Ändå så känner jag mig så elak. Jag känner mig inte som en god människa 75% av tiden även fast jag antagligen är det. I stort alltså. Det är väl ingen andra än moder Theresa som är det(?).

En gång då jag var fem år gammal, kommer jag ihåg en gång då Mamma nattade mig. Jag satt i min säng och hon satt på sängkanten. Jag kommer inte ihåg vad vi pratade om, men jag kommer ihåg att det fanns ett kort på mig över min säng. Ett fint kort där jag hade på mig min jättefina, rosa klädning i min moster och morbrors bröllop då jag var fyra år gammal. Jag pekade på kortet och Mamma sa; Ja, där var du en fin flicka. Nu är du bara en ful flicka.

Jag antar att såna situationer håller sig kvar i minnet av en anledning. En självdestruktiv anledning. Det är så lätt att bli den människan andra förväntar att man är. Speciellt när det är ens Mamma som förväntar sig det. Det jag försöker säga är att om jag känner mig som en hemsk, elak och ful människa, då blir det väl lätt så att jag beter mig på det viset också?

Till alla er som läser min blogg, Som känner mig. Som vet vem jag är: Förlåt. Förlåt så mycket för alla de gånger då jag varit den där människan som jag inte vill vara. 

Och förlåt för allt detta skrivandet som mycket väl kan verka löjligt för er. Jag vet inte riktigt vad som hände, men helt plötsligt kom många minnen fram, och jag behövde skriva av mig. Ni behöver ju inte läsa om ni inte vill. 

Sjuk?

Ibland kan jag ha riktiga ångestkänslor. De dagar då jag vaknar med den känslan i solar plexus, sprider den sig ut som en våg av skräck i hela kroppen. Jag skakar och känner mig svag i hela kroppen. En rädsla och nervositet på en och samma gång som fullständigt slår ut min kropp. Andningen blir snabb och ytlig och knäna viker sig alldeles för lätt.

Jag vet aldrig vad som triggar en sån episod, men allt jag företar mig den tagen, allt jag tänker på behandlas i denna ångestvåg. Tex om jag tänker på min ekonomi (eller brist på passar nog bättre), även om jag har den under relativ kontroll, så triggar det nya vågar av skräck som skjuter genom kroppen från kärnan i magen. Tänker jag på uppsatsen sker samma sak, även om jag tror vi kommer fixa detta.

Just nu för några minuter sedan var det något annat. Då jag flyttade in med älsklingen nyss var jag tvungen att sortera och göra mig av med en massa eftersom jag flyttade in i en redan möblerad och fixad lägenhet. Detta ledde till att jag var oerhört kritisk över allt jag sorterade mig igenom. Var jag överhuvudtaget något som helst osäker på om jag behövde något, gjorde jag mig av med detta. Det som triggade skräckvågen alldeles nyss var att jag tänkte på en fin värmeljuslykta i tre delar som min älskling gav mig i present efter en Thailandresa han gjorde för ett och ett halvt år sedan. Han hade en likadan hemma själv och jag frågade om han kunde köpa en åt mig som jag då kunde ha i min egen lägenhet eftersom jag tyckte den var så fin. Då jag flyttade nu, så bestämde jag mig för att ge den till Myrorna eftersom jag var tvungen att bli av med saker, men också för att jag visste att han hade en likadan hemma. Jag resonerade med att; inte behöver man ju två? Tyvärr. Nu. Två månader senare slår skräckvågen igenom min kropp när jag inser att jag har gett bort något fint som min älskling har gett mig. Han har av sitt hjärtas godhet spenderat sina "hard earned" cash, köpt en present åt mig, burit omkring på denna under resan och tagit med sig den hem. Och så har jag bara gett bort den? Bara sådär? Utan tanke? Hade jag haft den kvar, hade den vart ett minne av honom. Och ett minne av min före detta lägenhet. Mitt första riktiga hem i Stockholm stad.

Jag kommer ihåg att den känslan kunde vara väldigt stark då jag var yngre. Till helt sjuka proportioner. Min Mamma kunde ge mig någon mat eller annat som jag skulle ta med mig på någon utflykt eller till skolan, och jag kommer ihåg att jag aldrig ville slänga omslagspappret, maten eller det jag fått i en papperskorg då jag inte behövde det. Det kändes som ett svek mot min Mamma. Precis som jag kände nyss med värmeljuslyktan från min pojkvän. Jag gick regelrätt omkring och sparade på sopor därför att det kändes som att jag slängde bort kärleken jag fick av min mor. Och nu har jag slängt en del ut av kärleken jag fått av min pojkvän? Tänk om något nu skulle hända med honom? Då kanske jag går omkring och känner att jag helt utan vidare har slängt något som var värdefullt utan att jag förstod att det var värdefullt?

När jag tänker igenom detta måste jag ändå säga att jag har sympati för dem som utvecklar vissa tvångssyndrom.


Monday blues

Nu är det måndag igen. Ångesten spänner till i bröstet

Allt man ska och måste göra. Man måste helt enkelt prestera. 

Jag blir lugnare av att tänka på att jag har en hel vecka på Koster sen när dessa fem dagar äv över. Det lär jag behöva. Uppladdning innan dessa två månader med uppsatsskrivandet. Det skönaste är att vi inte kommer vara så många i år. Vi blir antagligen max fem under en dag eller två. Annars är vi bara 2-3. Skönt som fan. Då kan man slappna av, även fast det regnar. 

Hörrni, nu kollar jag på footloose med Kevin Bacon. Tydligen den film som gjorde honom känd. Den här filmen är så härligt 80-tals "troubled, tormented youth". Huvudpersonen som ses av alla i samhället som problemfylld och som har ett dåligt inflytande på dem andra ungdomarna. Sen vet vi som ser filmen. Vi som kan se in i hans själv. Vi som vet hur han tänker. Vi vet. Han är bara en god kille som älskar att dansa. När han anklagas för saker han inte gjort, så blir han såklart upprörd. Han tar med sig en bira och en cigg ut till något lager. Han är arg. Han är smouldering. Han dricker två slurkar av sin bira, röker något häftigt på sin cigg innan han slänger dem båda dramatiskt åt sidan och börjar dansa. Vi vet att han är bäst och att vilken som helst tjej innerst inne hade kunna gett allt för att få vara med någon som honom.

Men sen är det ju bara en överspelad, löjlig 80-talsfilm. Ni vet vad jag menar. 

Hurra for Fredrikstad!

Heia FFK!

Vart på fotbollsmatch idag. Mitt hemlag Fredrikstad vann 4-0 över motståndarna Lillestrøm. Det var ganska sjukt. Första målet kom redan efter 2 minuter. Andra målet kom efter 8 minuter. Tredje målet kom efter 29 minuter och fjärde målet kom i 36e minuten. Det var helt sjukt! Alla fyra målen kom i första omgången och sen i andra omgången så var det faktiskt jättespännande ändå då Fredrikstad lyckades hålla uppe ångan och skapa massor av målchanser.

Riktigt roligt var det! :)








Fredrikstad är som ni kanske förstår röda och vita! :)

Apropos kenguru

Vaknade klockan sex imorse av att regnet regelrätt trummade mot backen. Det sprutade så hårt att man hade blivit dygnsur på under en minut om man hade ställt sig i det.

Jag klev upp, gick ut i vardagsrummet och öppnade balkongdörren. Stod och kikade förundrat en stund innan jag gick tillbaka till sovrummet. Där slukade jag ett par alvedon med ungefär en liter vatten. Sedan lade jag mig åter igen under täcket och mös vidare till ljudet av den kraftiga skuren. Allt medan mitt egna team av snickargubbar jobbade för fullt bakom pannbenet. Dom är effektiva så här på morgonen förstår ni. Mycket effektiva.  

Dagen efter

Det var skitskoj igår. Verkligen jätteroligt.

Jag lyckades uppnå målet med veckan vad gäller uppsatsen, och därmed beslöt jag mig för att fira lite.
Min bästis H. och jag cyklade iväg till en annan kompis H som hade besök av några kompisar från Oslo. Där satt vi i solen på deras terass och drack lite, snackade skit och skrattade massor. Sen gick vi iväg 100 steg till en annan kompis. Där satt vi på balkongen, drack ännu mer, snackade massor mer skit, och skrattade oerhört. Fantastiskt skoj hade vi faktiskt. 

Då klockan var kvart i två skulle några ut på stan. Jag tog beslut om att jag var lite för full och lite för hungrig. H och jag skulle cykla hem, men stannade till på 7/11. Där skulle jag köpa mig en pizzabit. Jag blev fullständigt tagen av en kvinna i 40-50 års åldern. Hon fick ett skrattanfall och kunde inte sluta skratta. Orsaken till anfallet var att en kille i kön framför hade tänkt köpa en pizzameny till 52kronor. Hon skrattade helt enkelt åt honom därför att han hade tänkt pröjsa, för henne, så mycket pengar på ett stycke pizza och en cola. Själv kunde jag inte sluta skratta åt hennes skratt. Det var oerhört fantastiskt roligt. Det lät som en blandning av skratt och ett astmaanfall. Hennes röst var helt enkelt tvådelat. hon skrattade och samtidigt kom det en hög vinande ton. Ett visslande ljud helt enkelt. Tillsammans med hennes vika-sig-framåt-för-att-man-inte-längre-kan-stå-upp-skratt. Ganska fascinerande. Jag kunde inte heller sluta skratta till slut. 

Sen fick jag min pizza och då blev jag upptagen med andra saker.

Jag lyckades vingla mig fram och hem på cykeln till  slut. Det var ju en jävla tur att H. cyklade tillsammans med mig.
Annars är det  nog ganska stor fara för att jag hade landat i ett dike någon stans och blivit där.

Nu jävlar!

Nu kör jag så in i helvete.

Ni ska få se!

Grrrrrrr!!!


Tur

att någon uppskattade korten! Tack Mizzzzzle :)

Har skrivit vidare idag på artikkelreferat med inledningg och allt i tankarna. Vet inte riktigt om jag får något flyt  än, men jag har verkligen lärt mig massor. Alla artiklarna har ju ganska likadant innehåll, så när jag väl har läst fyra artiklar, så har jag i princip läst samma information åtta gånger då jag även skummar igenom dem igen när jag skriver referaten. Känner att jag kan en hel del om riskfaktorer, hypoteser gällande problematiken och även behandlingsstrategier som visats effektiva hittils ;) well, något gott får man väl alltid ut av det! även om det skulle visa sig att våra resultat från studien skulle bli skitdåliga!

Nu ska jag nog nalla kudden om en mycket liten stund. Som alla andra pensionärer; "Det kommer en dag imorgon också"

shit, va ja e mogen. hahahhahahahaaaaa..

Efterlängtade färgklickar?
















































   




Många solnedgångar, jag vet, men de är så vackra att man bara måste. Dessutom är de alla olika från kväll till kväll :)

Sömntuta

Jag sover, sover, och sover. Tror att jag tar igen för ett helt år med underskott på sömn. Det känns helt okej, På dagarna uppsatserar jag 3-4 timmar, hänger med kompisar och familj, sen sover jag. 9-10 timmar. Hur skönt som helst.
 
Pappa fick tvinga upp mig idag precis innan tie eftersom en snubbe skulle komma kl. 10 för att fixa lite persienner, markiser och dylikt. Hur kan det vara så svårt? Inte nog med det, men jag sover ju numera ofta mitt på dagen också. 15-60minuter. Helt plötsligt vid fyrasnåret kan jag få ett trötteranfall, så lägger jag mig under en filt och försvinner långt bort för en (liten) stund.

Sanslöst! Och jag tänker inte göra om på det. Nu laddar jag inför augusti och septembers rush. Lika bra att samla på sig lite reservtankar.

Uppsats

Nu har jag minsann jobbat i över två timmar. Då måste man naturligtvis ta sig en "liten" paus. Nu, en timme senare efter lunch, cigg, lite tv och 1000 apor, så ska jag försöka dra igång igen.

Problemet är bara att jag känner mig ganska så rastlös. Det har börjar krypa något alldeles förfärdligt i mina ben.

Bara att stå ut. Jag tänker inte röra mig en millimeter förrän jag har läst igenom denna artikeln jag nu ska börja på.

Hmm..Den verkar lång. Hela åtta sidor med liten skrift på intelektuell engelska. Med massor av konstiga tabeller och siffror. Som jag aldrig lyckas alstra tillräckligt med tålamod för att försöka förstå.

Okej. Jag kanske ska röra mig på toaletten en liten sväng. Möjligtvis kan jag motivera ett litet besök på Ica som ligger endast en två minuters promenad härifrån. Kan man kanske baka lite kakor? Det hjälper väl på motivationen? Då hade jag ju också fått lite motion som kanske lugnar ner mina rastlösa tassar ett tag.

Jag borde i och för sig diska lite. Kanske köpa en toaborste så jag kan städa lite. Möjligtvis kan jag kanske ta en cykeltur för att få lite frisk luft. Det är alltid bra med frisk luft när man måste koncentrera sig.

Ojdå, jag borde hälsa på Farmor också. Hon hade ju så ont i magen igår. Borde titta in och kolla läget. Om det är något hon behöver? Kanske lite middagsfix?

Det är bara helt fantastiskt hur jag lyckas fylla mina dagar när jag endast har tre mål på två veckor. Att ta mig igenom alla artiklar och skriva lite inledning och problemområde, att få en timmes motion varje dag, samt att ta kontakt med norska CSN för att komma fram till bästa lösning gällande avbetalning på studielånet.
Ändå lyckas jag nästan inte med något ut av dem. Men jag har ändå hur mycket som helst att göra så jag inte hinner mina prioriteringar.

Helt jävla otroligt.

Huvvevärk

Det sätter en liiiten dämpare på dagen när man vaknar och smärtan dunkar bakom vänsterögat.

Helt plötsligt var jag tvungen att sova längre för att bli av med skiten. Tror ni det funkade då? nejhej du. Och alla mina potenta medel mot sådan smärta är kvarglömt i Sveariket.

Nu verkar det ha lugnat sig. Skulle kunna vara pga att jag sitter still framför datorn. Nu när jag ska fixa lite frulle drar det väl igång igen som ett jävla brev på posten.

Well. Nu ska jag åtminstonde göra lite förnuftiga saker. Så som att jobba vidare med uppsatsen.

Vad spännande mitt liv är egentligen! Helt otroligt fantastiskt. Jag önskar att allt var klart. Att jag hade mitt jävla leg. Att det enda jag behövde göra just för tillfället var att jobba in tillräckligt med stålar så att man klarar sig ekonomiskt.

Men icke. Jävla helvetes skitskola. För att inte snacka om det jävla diktaturskapet som försiggår där.
FY FAN VAD NI ÄR VIDRIGA! Sällan fylls jag av sådan aggressivitet att jag önskar att göra någon illa. I detta fall börjar vi närma oss. Jag kan redan se för mig vissa grejer jag skulle vela göra.

Jag är arg, mycket jävla arg!

Kanelbullar

Man ringer en god vän, går på affären och handlar lite ingredienser, låter Fredrikstad spela fotbollsmatch på tv'en i bakgrunden, blandar ingredienser till en god bulldeg tillsammans som ett riktigt team. 
Man diskar och fixar lite och däremellan snackar skit, skrattar och kollar tv.

Sen kan man efter någon timme ta 27 fantastiskt goda kanelbullar ur ugnen.

Ta fram två tallrikar, två glas, mjölk och ett lass kanelbullar på tallrikarna.

Mums

Uppsats

Det regnar som besatt ute. Borde därför vara enklare att komma igång med uppsatsen. Skulle man kunna tro. Känner mig aningen rastlös om jag ska vara ärlig. Helst av allt vill jag bara röra på mig hela dagen så att jag kan bli riktigt trött i kroppen.

It's not going to happen.

Tillbaka till das artiklas.

Skøøøøn dag

Lunchade hos morsan med rest-indiskt från igår. Och cheesecake såklart.

Åkte hem till en kompis. Tjabbade och åt jättegod lasagnemiddag. Somnade på hennes soffa till ljudet av tennismatch på tv'en.

Vidare körde jag hem till Farmor där vi pratade om gamla dar en timme innan jag hämtade syster och morsan på jobbet vid tiesnåret.

Nu sitter jag hemma med farsan, kollar fotboll och käkar nachochips med salsa och guccadip.

Helt okej regnig söndag. I must say :)

Regn

Jag vet att jag förmodligen borde skjutas för att säga det, men det känns faktiskt lite skönt med regn. Det betyder att jag kan ta en lugn söndag inomhus utan att få så jättedåligt samvete.

Jag klev precis upp för 40 minuter sen. Nu sitter jag med datorn i knät, en kopp kaffe på bordet brevid och en film på tv'en. Jag har inte fixat mig eller något sedan jag klev upp. Jag bara finns just nu. Det känns helt okej.

Imorgon börjar allvaret. På allvar.

Nu ska jag njuta denna söndag.

25-årskris

Man innser att man börjar bli gammal när man är på fest och börjar tänka på refrängen vid midnatt.

Speciellt när alla riktiga vuxna (40+) på festen fortfarande håller igång det stort som om ingen morgondag fanns.

Nu blev jag lite deprimerad märkte jag.

En sak som dock är skön är att vår forskningsstudie i stort är klar. Vi har alla försökspersoner vi behöver och väntar nu in de sista enkäterna. Nu gäller det "bara" att sammanställa statistiken och skriva skiten.

Hujedamej! Imorgon är det söndag, och på måndag börjar allvaret. Då är det på allvar uppsatsen som ska få all min nyvunna energi och omsorg.

Trevlig elg. ;)

Sol, sommar och bad

Vädret idag har vart helt fantastiskt! Vi har bara solat och haft skönt. Nu är man hemma en liten sväng för att duscha och byta lite kläder, samt handla och fylla vatten på kannor.

Nu ska jag hoppa i duschen då Maria är klar.

pøss