Helig mark

Denna veckan i Trondheim har verkligen fått mig att släppa allt..Jag märker att jag är harmonisk och lugn..Jag slappar hela dagen och gör det jag känner för. Väldigt skönt. Om jag vill läsa i min bok, så gör jag det. Om jag vill ut och springa, så gör jag det. Om jag vill sova på soffan, så gör jag det. Om jag vill ut och shoppa, så gör jag det. Här är det ingen som kräver något av mig, här kan jag vara mig själv och jag kan vara självisk. Omtanken jag här har för de andra jag bor med, kommer automatisk av den anledning att de visar mig den omtanke att de inte kräver något av mig. Det är en cirkel av ömsesidig förstående och accept för individen. Helt underbart. Denna plats är min "sanctuary". Här känner jag mig som mig själv och här gör jag som jag känner för. Hit kommer jag alltid när en kris är på gång, eller om jag bara behöver ta helt ledigt från alla förpliktelser i mitt liv. Det är väldigt skönt att veta att man har ett ställe som detta. Ett ställe där man alltid är välkommen. Där alla välkomnar en och låter en stanna så länge en vill. Utan att man känner som att man trampar någon på tårna.

Här är jag helt fri.

Resan vidare till Trondheim

Jaha ja, då lämnade jag St.Hlm igår, och reste vidare till Trondheim. Här ska jag vara fram tills på tisdag, sedan är det hem till Fredrikstad för att packa, och sedan tillbaka till mitt hem i Stockholm torsdag om en vecka.

Dagarna i Stockholm var jättefina med Micke, samt att jag fick träffat Helena, Urban och Susanne. Ser fram emot att åka tillbaka under två veckor innan praktiktjänstgöringen börjar i mitten på september. Då åker jag nämligen två veckor till Fredrikstad för att göra praktik på en röntgeninstitut, och sedan två veckor till Oskarshamn för att göra praktik på en ortopediavdelning med mottagning och kirurgi. Hoppast det blir roligt och lärorikt!

Nåja, får väl sätta igång med betalningen av räkningar här på nätet. Ska försöka sätta igång med skrivningen nu snart igen...måste bara hämta lite inspiration! ;)

En härlig helg

Fredagen var en underbar dag. Gårdagen var också jättefin. Då träffade jag Mickes föräldrar för första gång. Det var lite läskigt, men samtidigt väldigt trevligt. Jag kände mig väldigt välkommen.

Idag är dagen. Undrar vad min pojkvän har planerat....hmmmm.....

Resa idag!

Håller nu på att packa. Har lagt ut alla kläder på sängen, och nästan allt annat jag ska ha med mig. Shit, jag tycker själv att jag har packat ganska "lätt", men det verkar bli en hel del kläder utlagda...Det är det som är så dumt nu när det är ett mellanstadie mellan sommar och höst; man kan aldrig vara helt säker på om det kommer vara varmt eller kallt, och då gäller det att packa så man är förberädd på både sol och sommar, samt höst och regn.

Måste ut och springa snart också, och hälsa på min farmor. Har dåligt samvete för henne, har inte varit där på två veckor.

Det som oroar mig mest är att jag har sovit dåligt inatt. Vaknade flera gånger. Somnade dock tidigt, vid elva. Vaknade igen vid tolv att jag hade mardrömmar och inte kunde andas. Jag kvävdes i drömmen, och vaknade för att jag var täppt i näsan och verkligen inte kunde andas. Det var fan så jobbigt. Idag känner jag att jag är lite svullen bak i nasopharynx. Det känns lite jobbigt, jag hoppast jag inte blir förkyld nu när jag äntligen ska ha semester och ha kul med mina vänner. Men mest orolig blev jag över mardrömmen.. Den kändes inte lovande..

Först åker jag in till Oslo för att förhoppningsvis träffa kompisar över en bit mat, och sedan vidare till Gardermoen och till Stockholm ikväll. Åker vidare till Trondheim på onsdag morgon där jag ska vara tills jag åker hem tisdagen 29:de. Hoppast det blir en fin liten semester. Ser iaf fram emot det jättemycket!

SEMESTER!!!!!!

Det är helt ofattbart! Nu har jag lov, äntligen har jag lov!!
JAG HAR TRILLAT MIN SISTA SKITIGA SÄNG!!
(Iaf för denna sommaren....)

Imorgon bär det till Oslo och sedan till St.hlm. Fy fan va härligt att åka iväg!!!

Morgonstunden har guld i munnen...

Wuteva! Klev upp kl. 8 idag. Märker att min sömn inte varit den bästa. Det är väl för att min syster har sovit i samma säng inatt..Hon kom hem från Roma igår. Jag fick ett par trosor av henne i present.
Tror möjligtvis, för att försvåra saker ännu mer, att jag måste flytta till mamma under den här veckan. Min syster har inte sett pappa sedan i Påsk, så det känns som att hon borde få bo här sista veckan hon är hemma...Jävlar vilket krångel! Gaaah..

Börjar jobba kl. 10 idag. Fick flyttat det från 12-20 till 10-18. Då känns det som att man fått ut lite mer av dagen. Ser verkligen fram emot att jobba nu. Inte alls faktiskt. Men, jag försöker bara hålla summan pengar dessa 8 dagar i huvudet. Då ska jag nog klara mig. Dessutom tror jag det blir värst nu i veckan. 5 tidiga dagar på raken. Och dessutom kommer båda mina två chefer att vara där, så jag kommer väl känna ett press på att hålla mig i aktivitet hela tiden. Det värsta är väl kanske att alla andra assistenter har slutat nu, så min sista vecka är beräknat till grovarbete. Som tex att torka av alla hyllor inne på lagret, torka av kylskåpet inuti, dra ner hela avdelningens alla gardiner, tvätta, torka, stryka, och hänga upp de igen...Det är sånt där piss-arbete. Som jag hatar. Hoppast till Gud att det är masssssor att göra de dagarna nästa vecka så att jag verkligen är upptagen och inte bara försöker se ut som att jag är det. Ibland måste man göra saker som man inte tycker är så kul; däribland ta skitjobbar för att skaffa pengar. Fan.
Men om lite mindre än en vecka är jag dock hos Micke i St.hlm. DET ser jag fram emot. :D

Sista veckan

Idag är min sista lediga dag här i Fredrikstad. Nu ska jag jobba 8 dagar på raken på den helvetes akutmottagningen, så åker jag direkt till Stockholm på fredagen 18e efter sista jobbdagen. Blir stressigt... Inte bara ska jag jobba varje dag tidligt nästa vecka, men vi ska nu göra det här PM'et för Differentialdiagnostiken också. Så nästa vecka ska jag jobba 8-1430, samt göra PM, åka till läkaren, tvätta, packa, träna och jaga praktikplatser. Hahahahhaha...Lyxigt värre...Kan ju bli roligt att se i vilket slag jag är när jag får semester...Men nu är det bara lite mer än en vecka kvar. Dessutom fyller jag år snart! Hoppast inte jag måste göra PM skit då...bläh! Hahah...men det går väl bra det också om jag måste..

Men det kanske mest ironiska är att jag på min sista lediga dag idag har jag planerat att tvätta mina föräldrars bilar; både inuti och utanför. Jag ser ingen annan gång jag kommer hinna innan jag åker nämligen. Fy farao.

Stor-shopping...

..i flera timmar vid svenska gränsen....
För farao. Min pappa insisterade på att vi skulle åka i detta fantastiska väder när man hade skulle kunnat lega på stranden och slicka sol innan skitvädret kommer igång. Väderprognosen säger att det ska bli kallt från och med imorgon...Fan va tråkigt...Det betyder kanske att sommaren är slut från och med nu...Tycker jag INTE om.

Annars rätt lugnt..Varit ute och sprungit i skogen idag igen...Det var förbannat varmt. Men ändå skönt.

And it burns, burns, burns..

..in the ring of fire..
Hilde och jag var på stranden igår i nästan fyra timmar. Jag hade solkräm på mig, men Hilde har en sorts hud som är väldigt tunn och väldigt vit. Om hon ska få någon färg överhuvudtaget, måste hon brännas pyttelite, annars är hon helt vit. Även när hon är brun från solen och fått "fin färg" är alla andra neger i förhållande till henne. Inkluderat mig själv. Hon undervurderade nog blandningen fyra timmars högsol och saltvatten i går då hon "glömde" smörja in sig med solkräm. Dessutom låg vi med solen mot sidan och inte rakt framifrån. Detta har resulterat i att min kära vän är bränd på höger ben, höger sida mage, hela bröstet och ett roligt rött sträck på höger sida av halsen. Hon har dessutom blivit riktigt bränd i ansiktet, förutom kring ögonen där hon hade solglasögon (stora, runda, retro, diva solglasögon), så hon går nu omkring med ett lustigt utseende; Blanding mellan en insekt (stora, runda ögon), och en person på spa. Hade hon haft en handduk i håret, kunne hon fint sett ut som om hon hade något gegg i ansiktet som skulle verka bra för huden eller nåt. haha..

Annars ännu mer trötter idag. Somnade väl vid tre inatt, och klev upp kvart i sju för att jobba. Det var ungefär 24 grader varmt inatt. Vem kan sova under sådana förhållanden egentligen? Förbannat varmt.

Trött som fan..

Somnade vid halv sex imorse. Mamma ringde kvart i tie. Annars en trevlig helg, med öl och konsert i fredags, grillande och öl lördag. Idag är planerna att åka ut på stranden en sväng. Såååååå varmt...det är redan 26 grader i skuggan, och klockan är elva. Mysigt..

Juhu!

Natthelvetet är äntligen över!! Nu kan jag ta ledigt i ensamt hus resten av veckan..Ska bli skönt att göra såna saker som man måste när man är själv och kan göra det utan alla andras stök samt när man själv vill...

Jag märker verkligen hur spännande mitt liv är när jag skriver den här bloggen. Verkligen inte alls.

Ännu en natt över

Nu återstår bara en. Tack gode Gud för det. Det här skulle jag inte palla i längden. Vi fick dock kollat på en film i natt. Svensk krim även. Det jag menar med kollat betyder egentligen att man iaf somnade till en film inatt.
Ska strax nalla kudden i någon timme innan jag måste ta min älskade syster till flygbussen. Hon åker till Roma idag för en hel vecka. Fan va nais att släppa hennes eviga tjat.

Lång dag..

..och lång natt..Dvs, natten gick relativt fort, men jag har varit väldigt seg...Hann aldrig lägga mig ner för att vila igår kväll. Det visade sig vara fatalt. Vid elva igår kväll började jag gäspa, och då klockan var fyra var jag död. Helt fram tills fyra var det relativt mycket att göra, så jag tänkte då jag lade mig ner att jag kanske kunde få en pytteliten powernap. Sedan flög jag lite in och ur drömvärlden intills jag fick nästa calling kring halv sex. Nu är klockan sex och jag ska hem om en timme...Kan säga att jag verkligen ser fram emot att sova. Börjar bli lite hungrig också. En frulle när jag kommer hem blir nog inte att förakta. Samt att borsta tänder och kanske ta en dusch..sedan blir det stora Z-tal i förhoppningsvis flera timmar..
Jag hoppast att de kommande två nätter blir jättelugna så att man kan sova flera timmar. Då behöver man inte så många timmar inom dagen.
Nu hade jag tänkt ringa och väcka pojkvänen. kan ju bli intressant. tihi! ;)