Äntligen?

Den är inlämnad. Exact 13.58 idag skickade jag in den. Uppsatsen alltså, för den som inte riktigt fattade vad jag syftade till.

Det känns lite overkligt. Eller, om jag ska vara ärlig, så känns det faktiskt inte alls. Jag vet varken från eller till. Den är inlämnad. Nu kan man inget mer göra förrän efter opponeringen. Ett tiotal människor ska nu läsa och sedan dömma den sönder och samman. Men det kommer gå bra. Det kommer ordna sig till slut. Helt enkelt för att det måste.

Tillsammans sex timmar har jag suttit i söndags och idag och nitat igenom arbetet. Fullständigt manisk var jag i letande efter småfel. Men det var väl ta mig fan tur att jag är så jävla hopplöst neurotiskt då det var fel i allt man kan tänka sig. Men nu har jag fixat det. Hoppas jag. Jag har kollat så att fotnötterna stämmer över lag, jag har kollat så att de stämmer med källförteckningen, jag har ändrat i diagram som inte stämde överens med texten, jag har kollat över innehållsförteckning och ändrat de sidor som blev fel samt att jag har kört en sista stavningskontroll och korrigerat så basala saker som felstavning. Tack och lov är det gjort. Jag hade skämts ihjäl om jag suttit där på opponeringen och fått alla dessa typiska fel upptryckt framför näsan på mig i visshet om att jag åtminstonde inte ens hade försökt leta efter dem.

Haha...Nu kan den neurotiska äntligen vila pyttelite. Det har hon gjort med en tung jävla löprunda. Nu blir det dusch och stretch, samt en liten matbit innan jag måste springa iväg till stan för att assistera sambon med inköp av tallrikar och glas på Duka.

Länge leve vardagslivet! 

Välkommen till ditt nya liv..

..som arbetslös. Jag har skulder på en halv miljon. Inga tillgångar och inget jobb. Letat mig igenom arbetsförmedlingens hemsida just nu. Där finns inga jobb man bör söka om man tänkter åka utomlands i sex veckor inom närmsta tiden. Cafeet som jag skulle jobba på  några dagar i veckan har krymt till en helg då och då och " vi ringer om vi behöver dig". De ringer aldrig kan jag säga. Känns bra. Känns jävligt bra. Jag har till och med mejlat min andra vikariechef och frågat om hon har andra kunder som behöver personliga assistenter. Därför att jag är desperat.

Min största framdrift idag har vart att tvätta en maskin kläder. Känner mig helt meningslös i både själ och tillvaro.

Ja just det. Jag skulle ju börja se livet från den ljusa sidan. Eh..Gud vilken tur jag har som har så mycket ledig tid! Herregud, vad skönt! 

Man kan ju förstås inte göra något kul på sin lediga tid då man inte tjänar pengar. Men men, jag kan i allafall ligga i soffan och pilla mig i naveln medan jag frånvarande blickar ut på septembervädrets kalla himmel och röda löv.

Ironiskt

Sambon har fått ryggskott.

Han går omkring och ojjar sig för alla möjliga rörelser. Han kallar sig för gammal gubbe med ont i ryggen. I en ålder av 28. Hahaha...

Nu har han åkt ut till Skokloster för att hjälpa till med att riva förtält och preparera föräldrarnas husvagnen för vintern. Undrar hur det går. Speciellt eftersom det var jag som fick ta på honom strumperna innan han åkte då han inte klarade av detta själv.
 
Fniss


Sanslöst

Inte bara är bakning en relativt onyttig hobby (massa fett, socker och annat slisk som smakar gott och därmed slinker ner i magsäcken och sedan lägger sig som ett massivt bildäck kring midjan), men det är även en mycket svindyr hobby.

Beräknade just priset på cheesecaken och det kom på ca. 120kronor. Exclusive arbete! För en jävla tårta. Är det möjligt? och jag som för skojs skull bara skulle "provbaka" inför kommande surströmningsfest nästa lördag. Det är ta mej fan helt jävla galet! Det roliga är att jag även handlade på ICA kvantum där de dessutom hade reapris på philadelfiaosthelvetet.

Känner för att skjuta mig själv i foten. Det är bäst att den där kakan smakar så gott att varenda kotte som smakar på den bara vill gråta av ren och skär njutning. Det är bäst för den att den är bättre än sex. Annars tänker jag fan inte göra den igen.

cheesecakeskit.

Bak-geni

Asså, jag känner på mig att detta kommer bli en grym jävla cheesecake.

Alldeles själfvt

En fredag kväll.

Det är egentligen helt okej. Det enda som är lite bajsigt är att jag är sjukt rastlös. Tyvärr har jag en jäkla blåsa under foten som gör det mycket obehagligt att gå överhuvudtaget så att springa och promenera en sväng känns inte så lockande. Jag skulle kunna cykla en sväng, men jag kan fan inte koden till cykellåset och sambon är på exkollega-middag-och-dricka-sig-canacas-kväll. Att ringa honom nu vore som att försöka ringa och få prata med självaste kungen. Så det går bort.

Vad kan man så göra en tråkig fredagkväll när det inte finns något att kolla på tv och Greys Anatomy sesong 4 är färdigtittad?

Jo, man bakar naturligtvis. Därför att jag är en grym jävel på att baka och faktiskt tycker det är kul. Idag blir det New York Blueberry Cheesecake. Tyvärr måste den hinna svalna i kylskåp över natten så det blir ingen smakning förrän imorgon.

Smart.

Jag, en barnvän?

Tog precis ett test där de utvärderade om jag är barnkär eller inte. Detta blev domen;


Lider du av barnfobi?


"Någon stor barnvän är du inte, men barnfobi lider du inte av. Du kan föra dig i dagismiljöer utan panikattacker och du kan umgås relativt avslappnat med barn. Men det är skönt när de går hem."

Ha ha ha.


Det här med humöret

Jag har på senaste tiden fått indikationer om, och själv blivit ganska medveten om, att jag kanske har tenderat att se lite mörkt på livet. Ni vet, glas halvtomt istället för halvfullt. Detta irriterar mig lite då jag egentligen alltid varit en ganska positiv person med en god portion livsglädje. Numera har jag inte så mycket livsglädje alls. Detta går ju utöver det mesta egentligen.

Det finns en hel del saker som kommer hända i både när och lite mer fjärran framtid som en "normal" person skulle se mycket fram emot och därför glädjas lite extra åt livet. Detta gäller inte mig i nuläget. Därför har jag helt enkelt bestämt mig för att jag ska börja se saker lite mer från den positiva sidan och även fokusera mer på det som är bra istället för det som är dåligt. Jag inser dock mina egna begränsningar och därför har jag bestämt mig för att börja ganska enkelt;

Lingonvecka - Vilket privilegium!

Case of The Mundays

Jag var mentalt förberädd på att vi skulle uppsatsera idag. Men den ena ringde och avbokade av personliga skäl och då bestämde vi två resterande att vänta till imorgon så att vi är alla tre när vi gör sista ändringarna.

Det här känns inte bra. För mig alltså. Inte med uppsatsen, men att vara sysslolös. Vad ska jag ta mig till? Jag blir faktiskt lättare ledsen av det om jag ska vara ärlig. Lite ångest kan man väl säga att jag får också. Jag som har så lite pengar borde åtminstonde egna dagen åt något vettigt som att försöka jobba in lite pengar.

Alltså, det finns ju saker att göra. Jag hade kunnat hålla mig sysselsatt i flera dagar bara här inne i lägenheten. Jag hade kunnat städa, tvätta ur kylskåpet, sortera kläder, föremål och omorganisera klädskåpet och alla köksskåp. Det behövs men det kommer inte hända. Jag måste vara utomordentligt, extraordinärt motiverad för att överhuvudtaget lyckas med sådana saker.

Målet idag blir helt enkelt at göra duktiga saker på lotsas så mycket som möjligt. Då kanske jag lyckas nalla mig själv ikväll utan å känna att jag fullständigt slöst bort en dag.. 

Aah..dagens lyx-problem!

Bästa söndag

Detta har verkligen vart en myspysdag av andra dimensioner!

Gick en låååång prommis då  jag klev upp idag. På min väg hittade jag först en 50-lapp. Glad blev jag, plockade upp den och gick vidare. Då jag nästan var hemma hittade jag en krona. Inte varje dag man kommer hem 51 kronor rikare efter en motionsrunda ;) Kändes nästan som att jag fick betald för att gå en sväng.

I eftermiddags har älsklingen och jag vart i Gamla Stan. Åt lite gott käk och fikade på Chokladkoppen. De har verkligen världens goooodaste cheese cake med vit choklad. Digestive bottnen är den godaste jag har smakat någonsin..Suck, nu blev man hungrig bara för det ;) Vi fortsatte genom Drottninggatan och gick en runda kring de internationella marknaderna kring plattan. Spännande.

Nu är det lite film, käk och mys på planen för resten av kvällen. Ska bli trevfligt tror jag. Imorgon är det måndag än en gång. Hu!







(Hade egentligen tänkt redigera och göra dessa lite finare i PS, men jag är helt enkelt för lat. Sorry.)

Det finns en anledning..

..till att kvinnor ibland får känslan av att män är som småpojkar. Den anledningen blir mycket synlig när man över telefonen ber sambon om att köpa vissa livsmedel på vägen hem från jobbet:

- 1 påse kardemumma eller alternativt fullkornsskorpor blir till 1 påse vanliga skorpor.
- 1 förpackning lätt creme fraiche blir till 2 förpackningar lätt kesella.

Suck.

Inte för att ni är intresserade..

..men jag har extrem snorproduktion om dagarna. Jag kan snyta mig en kvart i taget. Det bare fortsätter och fortsätter. Det tar aldrig slut! Jag är så jävla leds på den här förkylningen nu.

Så då var ni uppdaterade. Ett STORT Grattis till mig för kreativa och intressanta blogginlägg.

Ha ha ha ha.

Snyft.

Alltså. Jag är förkyld. Ganska så till och med. Även fast jag vägrar erkänna detta faktum för sambon. Fast han kommer läsa det här i vilket fall som helst och då spelar det ju ingen roll längre.

Jag har sovit 12 timmar och är fortfarande förkyld ut av bara helvete. Känns som att det kommer slem ut från öppningar där det inte borde komma något alls. ofräscht.

Nu tänkte jag väl ta en dusch. tror det kan vara lagom. Funderar även på en pyttepromenad i det fina höstvädret. Lite luft liksom, innan jag helt enkelt släpper loss min kropp på soffan.

well, nu ska jag hänga upp en tvätt. blir inte mycket mysigare än så här må jag lova. hahhahaaa..

Red. anm.

Det är tydligen svinbra. SVINBRA!

Och nej, detta inlägg är inte skrivet därför att en kollega hotat att trycka ner ett utskrivet ex. av arbetet i truten på mig om jag får för mig att tro det är dåligt en gång till.

*Harkel*

I see the light, I see the light!

Låt oss nu bara hoppas att det är solen som skiner och inte tåget som är på ingång.

På torsdag är vi klara med första utkastet. Hoppas bara det inte är för dåligt.

Friskt

Nu när jag tittat klart på alla Sex and the City sesonger, har jag ersatt den sysslan med annat. Att sova exempelvis.

Jag kan sova, sova, sova, sova. Utan problem. Det spelar ingen roll hur länge jag har sovit, jag kan bara fortsätta sova  tills jag fysiskt tvingar mig själv upp ur sängen.

Måste bli slut på det där snart. Fast i och för sig är det ju lite höstväderkänsla på gång. Då är det liksom ingen ide att kliva upp i vilket fall som helst.

Jag kanske skulle kunna gå i ide?