Tisdagsledigt

Varför är jag alltid en sån som får gjort en hel del när jag redan har rätt mycket att göra, men typ ingenting alls när jag har ledigt?
Det enda jag har presterat idag  har vart att springa, duscha och kolla över fotens anatomi (som tog typ 10minuter. repetitionerna går så fort när allt är gammal skåpmat ;-P). Nu är klockan strax 15, och då ska jag bege mig iväg till ett avtal. Fy farao!
I min nonchalans har jag även idag bookat in tvättstuga till morgondagen eftersom jag trodde att vi hade ledigt innan kliniken. Självklart har vi Kurt och patientanalys. Om jag säger så här; Vad är det för värld jag rör mig i när jag är själv och ledig egentligen? det skrämmer mig rätt mycket faktiskt. En del ut av mig orkar inte bry sig. Jag måste få tvättat den jävla klinikrocken innan imorgon eftermiddag, och funderar på att då ha tvättstuga på förmiddagen iaf länge nog till att få tvättat och torkat rocken, så får jag hellre dyka upp till Kurts lektion lite sent. En annan del av mig blir panikslagen vid tanken. Just nu är jag i en situation där jag helt desperat försöker suga åt mig all erfarenhet och kunskap gällande diagnos och behandling av patienter, så även om Kurts lektioner möjligtvis är av skåpmatsvarianten, så känns det inte som att jag har samvete att låta bli att gå dit. Definitivt inte för tvättstugans skull.

Det blir spännande å se vad som händer. Ikväll hade jag iaf tänkt mysa lite med Tyra.

Ny vecka..

..och en sådan jag inte har sett fram emot. Börjar med patientklinik i eftermiddag och har tenta på fredag. Dessutom har vi äntligen mötet med kanslit om våran uppsats idag. dvs, vi får ännu mer att göra just nu.

Har sovit hos Micke i natt. Väl anade vi fred och ingen fara då vi somnade igår vid halv elva tiden. Halv två är det någon som plinger på dörren med en sådan kraft att vi hoppar till båda två; vad är det frågan om?? Jag blev rädd och drog mig sakta ut i hallen. Tänkte kolla igenom kikhålet, men där var där ingen. Micke tänkte att det kanske bara var några busfrön ute. Så vi lade oss tillbaka i sängen, och precis då man hade släppt skiten och var på väg tillbaka till sin lilla bubbla av härlig sömn, plinger det till igen, och denna gång i en evighet kändes det som. Vi gick igen för att kolla igenom kikhålet, och då står en medelålders kvinna där utanför de andra dörrarna och gör samma sak med de. Vi gjorde inget (hoppas inte människan var i nöd), utan hoppade tillbaka i sängen. Micke somnade om rätt snabbt, men jag låg vaken ung. 2 timmar. roligt värre! :(

Näh, nu måste jag åka till skolan om jag ska hinna träffa tjejerna.

Lördag hela veckan..

Nu har jag ätit så mycket godis på sista veckorna att jag märker av det. På ett och annat sätt som jag inte tänker publicera här. Det skulle helt enkelt bli för äckligt.

Vivian är strax på ingång då vi ska plugga instuderingsfrågor till kommande tenta nästa vecka i näringslära. Vi har haft kursen nu denna vecka och det var kul att lära sig saker man inte visste. Blev några överraskningar där i gården. Men den gladaste nyheten är kanske att jag faktiskt inte är onyttig. Dvs, om man tar bort allt godis jag äter, så visar det sig att jag äter mycket nyttigt..Och kanske även mindre än jag borde ibland. Men denna veckan har jag varit duktig på att äta (även innan kursen började) varierat, lämpligt sammansatta måltider, nyttigt och tillräckligt mycket! Det har visat sig igenom min träning också; jag har kunnat prestera bättre och har sprungit längre och snabbare än tidigare. Jag har sprungit drygt två mil fördelat på tre pass. Det känns rätt bra. Och när jag faktiskt äter så mycket som jag borde få i mig, så blir jag inte trött på samma sätt, utan återhämtar mig rätt bra och tycker träningspasset är skönt och inte bara jobbigt... :)

Näh, nu dök Vivvan upp här, så då blir det lite plugg..


Lörda

Idag har man sprungit. Ihjäl sig nästan. Samma slingan som i måndags, fast mycket jobbigare tydligen.
Hann inte så mycket mer än det förrän det var dags att åka upp till Märsta. Vi har ätit tacos hos Äl och Flä. De har spelat wii, och nu funderar de på vad man ska göra. Vi får väl se vad det blir.

Första veckan i skolan har väl gått så där. Intressant, fast jobbigt att använda sina små grå igen.

Min bild på kiropraktik har ändrat sig ganska mycket den här veckan. Helt plötsligt blir jag exalterat över hur mycket det finns att lära om denna nya tanke och jag gillar det. Jag är glad för att jag ska bli kiropraktor och få jobba med människokroppen på detta sätt. :)

Tillbaka i Stockholm

Och jäkla skönt är det!

Har haft sista veckan praktik nu. Det är så himla skönt!! Tror nu att jag har mina tolv veckor i ordning.. Vi får hoppas att skolan godkänner! :)
Sista veckan har varit på skadomottagningen den också. Sett lite olika grejer, och det är alltid kul. Kände dock sista dagarna att intresset dalar och man bara vill att det ska bli klart! Fick dock alla mina papper underskrivna i onsdags och det var en underbar känsla. I onsdags var jag med på ännu en operation; Gamma-nagel. En man hade brutit lårbenet lite längre ner för lårbenshalsen och de var därför tvungna att sätta in en lång stång som de placerade helt ner i benmärgen och staplade fast med skruvor ner mot knät. Sen fick jag kolla in min egen Mamma i action då hon assisterade vid en helprotes av ett knä. Lite kul. Hon är duktig min Mamma. Jag är så stolt av henne.
Har också själv fått ta in patienter på skadomottagningen. Fick undersöka, ta status och köra en anamnes, sen kolla bilder och leta fram vad man skulle göra i samarbete med AT-läkarn. Det var jättekul. Då lärde jag mig saker. Gipsat lite hit och dit också. Fikat en hel massa eftersom att mina dagar där var lugna allihopa (var alltid kaos efter jag åkt hem eller innan jag kom dit. sen blev allt ett sabla lugn då jag var där. Alla sköterskor var alldeles förvånade att det stämde så bra.
Igår fick jag äntligen åka hem till Stockholm. Mamma skulle köra mig till flygplatsen, fast hon var så himla rädd att vi skulle hamna i köer, så vi åkte lite tidligt. Dvs att jag anlände Gardermoen 15.30, 3 timmar innan mitt flyg skulle åka. Det var dock ett flyg som skulle åka kl. 17 och ett 17.30. Jag funderade på att köpa en biljett, men ville inte eftersom det var så himla dyrt. Sen visade det sig att 17-flyget blev försenat till 18.45, och 17.30-flyget försenades till 18.20. Mitt eget flyg var bara 10 minuter försenad. Glad jag inte pröjsade pengar till en ny biljett ;)

Igår kväll åt jag sushi, kollade idol och myste med min esklin. Idag har vi sprungit, handlat masssssor av mat, ätit middag med Fredrik och Johan och nu dricker vi lite cider och killarna spelar Golf på wii-apparaten.

Imorgon ska jag följa med Micke på en lägenhetsvisning, sen ska vi hälsa på Mathias som bor i samma område som visningen är. Vi har hotat honom och sagt att han måste baka nånting tills vi kommer. Vi får väl se hur läskiga han tycker vi är ;)

Hoppas "alla" har en jättebra helg. På tisdag börjar skolan igen. Först är det specialtekniker tror jag, men sen om nån vecka börjar vi kursen "Fetma, övervikt och livsstilsförändringar". Hoppas det blir kul! Kanske kan lära mig lite grejer och få satt skräcken i mig av all prat om diabetes och skit. Behöver rycka upp mig snart så jag inte åker på nåt livsfaligt.

Hörs och störs!