Såja

Första veckan överstökat. Intensivt och något jobbigt faktiskt. Hur fan hinner ni alla där ute med 40-timmars jobbveckor, familj, hus osv med allt? Jag hinner knappt nu å träna två dagar i veckan. Fattar ingenting.

Nu tänkte jag bege mig ut på en prommis medan det fortfarande är lite ljus ute. Sen blir det fika med Viv. Härligt.

Pöss

Lyx på sitt bästa

Har vart på introkurs hela dan. Spännande och tröttande. Kom hem kl. 1712 och var hungrig. Åt två gamla jävla frysmackor och två ägg. Nu är klockan 2201 och jag tänker gå och lägga mig. På en lördag kväll.

Livet blir inte mer glamoröst än detta.

Hörni

Har klivit upp 0558 idag. Och det kommer fortsätta. Lördag och söndag får jag dock "sovmorgon". Jag behöver inte kliva upp förrän 0700. Härligt va? Sen på måndag och antagligen resten av nästa vecka gäller samma skiten; 0558.

Jag har bakat cookies för att trösta mig själv inför en i sanningen meningslös helg. Lördag och söndag ska jag alltså på "introduktionskurs" i Jakobsfackingberg kl. 09-16 och 09-15. Det är helt jävla sjukt. Inte får man pröjs heller. Jävla skit.

Näh, förlåt. Vilket neggoinlägg! Flåt. Ha en förjäkla härlig helg! vila upp er och må bra.

Hej.

Superpigg

Det är jag det. Verkligen.

Idag skulle jag ta mig till en arbetsintervju. Jag skulle åka till Ropsten och sedan ta en buss ut till Lidingö. Denna resa har jag ju tagit ett tusentals gånger om man säger så. Intervjun var kl. 13, men den jävla bussen från Ropsten åkte bara var 20e minut. Det vill säga att den var framme vid stoppet där jag skulle gå av för intervjun antingen kl. 1241 eller 1301. Kändes lite non chalant att dyka upp till arbetsintervjun 3 minuter försenad, så jag satsade på bussen som skulle vara framme 1241 istället.

Sedan kommer bloopen. Jag undrar vart i helvete min hjärna befann sig då jag råkade kliva på Mörby Centrum tåget istället för Ropstentåget. Misstaget uppmärksammades ej förrän jag med en liten chock befann mig på tunnelbanastation Stadion. Jag sprang över till motgående tåg, missade det med en dryg sekund och fick vänta fem minuter tills nästa skulle komma.

Jag stod där på platformen och väntade med mitt sudoku i ena handen och en penna i den andra och skämdes över hur jävla korkad jag var. Jag skulle missa den där jävla bussen och nästa skulle inte vara framme förrän 1301. Shait!

Jag försökte tänka på annat och koncentrera mig lite om min sudoku. Helt plötsligt kände jag en konstig smak i munnen. Hmm..Jag bet på min penna. Realisationen slog till med ett blixtslag. Jag hade gjort en Rachel. Ni vet, i det där vänneravsnittet när hon kommer på en jobbintervju med blått i och runt hela käften. Paniken slog till: Hur illa var det? Utan spegel var det liksom inte så mycket jag kunde göra. Speglade mig dock i mobilskärmen och lyckades (tror jag) att avvärja en smärre katastrof inför kommande mötet. Puh.

Tänkte ni ville veta detta bara. Att jag är en idiot alltså. Fast det visste ni kanske redan ändå.

Och ifall ni undrade hur det gick med intervjun? Jag börjar på måndag. Jo, jag lyckades nog övervinna honom med min överväldigande charm och fantastiska väsen. Så är det nog. Hoppas det blir bra bara.

Pöss.

Ny vecka, nya mål

Helgen var jättetrevlig. Det var oerhört skönt att se min mamma igen. Vilken liten mammaflicka jag är ;)
Hela helgen gick åt att äta god mat (som jag för det mesta lagade) och gå omkring i stan som riktiga turister. Tur att vädret var fint och relativt varmt på lördag.

Denna vecka är målsättningen att göra några administrativa grejjer, samt att söka och skaffa jobb. Nu gäller det helt enkelt bara att köra järnet. Målet är att jobba så absolut mycket som möjligt innan Thailand så jag åtminstonde har några kroner att rulla på fram tills dess (utan att plocka från sparkontot) och medan jag är där . Känner mig lite panisk vad gäller ekonomin. Det vore en tung sten som lyfte från mitt bröst om jag kunde försörga mig själv. Annars väntar förhoppningsvis besked angående modellen och uppsatsen imorgon. Ett stort hopp vore om man kunde lämna in på slutet av denna vecka och få det godkänt! Vem vet? Om G. är på rätt humör och allt går som smort är jag kanske kiropraktor innan Decembermånad? Det vore helt jävla underbart. Ännu en sten lyft från bröstet om man säger så...

I eftermiddags åkte jag in till stan och träffade Micke efter hans jobb och tränade. Han körde squash med en arbetskollega medan jag körde järnet med skrotlyft, cykel, rodd och lite löpning. Känslan  är helt obeskrivlig. Fy farao vad skönt det är att träna vikter. Min kropp har längtat järnet hur länge som helst och nu när jag äntligen fick möjligheten var det helt underbart. Trevligt att få träna gratis också! Det blir fler gånger må jag lova.. :) Målet är att kunna åka dit i det minsta två dagar i veckan och sedan köra powerwalks på hemmaplan.

Nu ska jag svulla efter kycklingmiddagen och se på How I met your mother med älskling innan nalledags om en timme.

Pusselipuss

Helg. Igen.

Nu känner jag allt ansvar av att jag måste promenera, vika ihop kläder, fixa, dona och göra rent golven här hemma. Jag måste hämta nycklar till övernattningslokal, hämta sängkläder och handdukar och sedan bädda och göra i ordning till mat ikväll.

Suckaduck.

Samtidigt är det ju himla trevligt med besök. Måste ju sägas. Länge sen jag såg min Mamma nu. Hela fyra månader sedan. Inte så konstigt att jag längtar kanske. Vad tror ni?

Spännande!

Nu har jag precis vart i Farsta Centrum och storhandlat inför kommande helgbesök. Min syster, morsa och morsas kille anländer Stockholm imorgon kväll. Finbesök med andra ord! Mycket gott har jag handlat och det lär bli en härlig helg - i matväg åtminstonde!

Det konstigaste jag upplävt på länge hände mig dock i frukt- och grönsaksboden på torget utanför tunnelbanan i Farsta strax innan jag skulle åka hem. Jag hade händerna fulla med påsar och frågade en av invandrarkillarna där om han kunde hjälpa  mig fylla i en påse av vad jag skulle ha. Jovisst, han skulle hjälpa mig sa han glatt och tog fram en påse.

Han började lägga ner kärnfria druver och några äpplen. Sen tittade han på mig och frågade på sin invandrarbrytning; "Är du norwegian?". Jag trodde jag hade hört fel och sa "Ursäkta, men jag hörde inte riktigt". "Är du svenska?", svarade han. "Nej, det är jag faktiskt inte sa jag". "Du vara norwegian!". Jag blev lite chockskadad och var bara tvungen å fråga hur han visste det. Han bara skakade lite på axlarna och sa att han kunde se det i mina ansiktsdrag. Jag såg helt enkelt ut som en norska.

Det kändes alldeles bisart! Inte ens svenskar vet att jag är norska om inte jag har berättat det för dem. Hahaha, poäng till invandrarkillen! ;)

Annars önskar jag er alla en trevlig torsdagskväll. Nu måste jag få arslet ur vagnen här om jag ska hinna bli klar med alla mina sysselsättningar tills älsklingen kommer hem. Nästan lite tur att han ska squasha efter jobbet idag. Det ger mig åtminstonde en timme extra ;)

Pöss!

Promenad

Jo, rätt så impad där. Dock inte så impad över fettprocenten som bara verkar öka och öka hela tiden på min kropp. Undrar när jag ska klara av att bryta den här onda cirkeln.

Nu ska jag försöka intressera mig för skituppsatsen igen. Jag vill ha det inlämnat nu. Denna veckan. Helst.

Helvete.

Näh

inget spännande har hänt.

Baby is back

i ståkkhålm alltså. Spottade Rafael Edholm på t-centralen. Inte lika snygg i verkligheten tycker jag.

Annars äre lugnt. Längtar tillbaka till Trondheim, men nu är det dags att ta itu med mitt liv igen och försöka röja i den röra jag befinner mig i både ekonomiskt och själsligt.

Ångesten var så snäll och mötte upp mig redan på flygbussen till flygplatsen. My dear old friend.

Trevlig helg på er! Själv ska jag jobba 15 timmar. Skoj.

Nyter folk og fe

Har det fryktelig festlig akkurat nå. Vi lager pannekaker og livet leker fint.

Tenkte dere var interesserte i å få vite det. :D

Lite sådär..

Det finns vissa människor som jag mindre frivilligt måste ha med att göra. Jag tänkte passa på nu så här på tisdagsförmiddagen att önska er alla dit pepparn gror!

Så.

Maj nejm is Bånn, Jejms Bånn

Nu har vi precis 9 stycken kollat på Casino Royale. Det var skoj. Vi var först bara fyra tjejer som ojade oss över Daniel Craigs något hyffsade fysiska tillvaro på skärmen, men sedan tillkom killarna som följde oss i våran något mer sarkastiska kommentering genom hela filmen. Allt allvar blev förjäkla skojigt istället. Lyckat måste jag säga. Nu är det nya rullen på bio som gäller om ett par dar.

Annars lever livet hyffsat här i mittre Norge.

Nu ska jag snabbare än snabbast gå i säng.

Pøss.

Ny start!

Det blir en frisk och fräsch, nystart idag efter helgens svullande och alkoholiserande.

Har redan vart ute på en halvtimmes morgonprommis och nu avnjuter jag lite frulle i form av banan och grov fralla. Hilde och jag ska bege oss till SATS och träna en sväng. Längtar! Hur länge sen som helst som jag fick träna ordentligt. Ska försöka köra ganska hårt.

Ska även åka och hälsa på de djävular som håller i mitt studielån. De har skickat första hotbrevet. 12000 ska de ha pr kvartal. Det funkar inte så bra för mig faktiskt. Oh well, bagateller ;)

Nu ska jag äta lite mer mat.

Trevlig måndag till er alla! :)


When in Trondheim..

..You have a great time.

Har haft ett jättebra första dygn här i "storstaden". Mysigt ut av bara tusan. Precis vad jag behövde märker jag :D

Igår var vi alla här ganska trötta och groggy, så det blev en mysig fika hela eftermiddagen som bara fortsatte in på hela kvällen. Efter idol gick vi alla i säng och sussade sött. Dock har jag klivit upp 5.30 i stort hela veckan och vaknade prick samma tid imorse. Somnade inte om förrän vid åttasnåret. Sov ett par timmar till och klev upp vid 10. Mycket skönt.

Nu har jag precis duschat och fixat mig i ordning efter en supertrevlig förmiddag med Hilde och Hannah. Jag gräddade mina superfrallor, Hilde gjorde äggröra och därmed åt vi en jäkla god brunch. Nu har vi fikat klart och ska om inte många minuterna bege oss de 500 meterna in till staden för att fika ytterligare, kolla runt lite och sedan gå på bio. Det är bions dag idag och det är därför halvpris på alla biofilmer under hela dagen. Najsigt!

Ikväll blir det lite partaj här i världens mysigaste lägenhet. Andra bekanta kommer hit och partajar lite med oss innan vi beger oss ut i dimman en sväng. Köpte vin och en liter gin på taxfreen igår, så vi räknar med lättare berusning innan kvällen är slut ;)

Näh, nu ska jag inte tråka ut er mer med mitt snick-snack. Ha en underbar lördag!

Vi syns kanske i dimman.