Skratta åt världen och världen skrattar tillbaks..

I tisdags eftermidda ringde Perita, en instruktør och ledare vid Granbacka Gym och Motion - gymmet där jag tränar som ligger i huset brevid. Hon undrade helt enkelt om jag var intresserad av ett jobb hos de som receptionist och lite till. Jag fattade ingenting! Vid några tillfällen har jag faktiskt tänkt tanken och funderat på om jag skulle frågat om de skulle ha något behov för mig, men varje gång har jag fegat ur. Granbacka är ett litet gym där ägarna är privata och inte i någon stor kedja som tex. SATS osv. Man lär känna ganska snabbt personalen där och även andra som tränar. Jag hade tills den dagen jag satte min fot på Granbacka aldrig varit ett ställe där personalen verkade kunna mitt namn och även visste att jag skulle bli kiropraktor. Jag har ju bara tränat där sen precis innan jul, men trivs väldigt bra där, och har som sagt över månaderna fått bra kontakt med en hel del sköna människor där.

Perita sade att hon visste jag hade kunskapen som behövs för att jobba där med tanke på träning och motion och kroppen, och att jag hade den rätta, utåtgående och glada personlighen, men ville att jag skulle komma in och prata lite med henne och Marie (ägaren) följande dagen (onsdag, alltså igår). Det gjorde jag, och nu kan jag med stolthet säga att jag ska börja jobba där från och med augusti! Jag är skitglad! Min utbildning har gjort mig mer och mer intresserad av träning och friskvård generellt hos befolkningen, och det var tydligen just den attityden som gjorde mig så välkommen på Granbacka. Där tar de hand om speciellt den delen som aldrig har tränat förut.
Helt enkelt; Träning är friskvård! "Den som inte har tid att avsätta för träning, kommer förr eller senare bli tvungen att avsätta tid för sjukdom." Och detta gäller ALLA! Inte bara de överviktiga, utan ALLA! En person som är överviktig men tränar jämnligt har mycket bättre förutsättningar för god hälsa genom livet än en smal människa som inte tränar.

Just det som gör att detta känns speciellt, är att jag för det första får jobba med något som står mitt yrke och hjärta ganska närt (även fast det till mesta dels innebefattar reception och en hel del städning, dock kommer folk att be om råd och fråga efter vägledning...så är det ju alltid), samt att jag faktiskt fick ett erbjudande! Och inte frågade själv...Aldrig har jag nog upplevt att få en förfrågan på det sättet om inte det varit en gammal chef som behövde någon vikarie...Känns jätteroligt! :)

Men det bästa med hela grejen tycker jag är att man får vissa förmån som anställd. För det första får jag halv pris på dryck och annat som säljs där i receptionen, men även får jag träna gratis!!!!!! Jag behöver inte betala för ett kort för att få träna!! SWEEET! Och det som är ännu bättre, är att också MICKE får träna gratis! Det är helt suveränt! :D

Annars håller jag på med sista lilla i lägenheten. Jag har strax grovstädat klart (alltså, de sakerna som behövs städas, men inte MÅSTE vänta till sista dan med), och då genstår endast att packa sista grejerna (drog med mig en stor och tung resväska till micke igår med mestadels av grejerna), ta upp sista lilla i förrådet, damma av hyllor och flator, och sen städa badrum och golv. Inte så himla mycket kvar med andra ord! Känns förbannat skönt. Dock är det lite frustrerande att halvbo i en lägenhet som konstant måste vara lite stökig eftersom man håller på att fixa och greja....Men nu är det snart klart! Imorgon flyttas det med brak och bram till Sätunavägen 13E intills 19. juni.
På lördag ska vi på en sån där Outlet grejs. De säljer dyra kläder billigt. Sommarkläder dessutom. Även fast jag redan handlat för 2500 på under en vecka, hittar man kanske något man inte visste att man inte skulle kunna klara sig utan! ;) Man vet aldrig...hahah

Mutant insects!

Hittils denna våren har jag sett kanske två-tre humlor som varit jäkligt stora och låtit som små helikopter, men idag såg jag något som fullkomligt tog musten ur mig. Jag hörde något som lät ganska så himla högt borta vid fönstret. Då jag gick bort för att kolla såg jag något ganska så stort flyga omkring vid fönstret..Omkring fyra cm lång och 1 1/2 bred. Då jag gick lite närmare såg jag att det faktiskt var en geting. Nu har jag faktiskt kollat upp vad normalstorlekar på getingar brukar vara; iaf för de som finns här i skandinavien. Den brukar vara mellan 16-20mm lång. Och kom ihåg; den som snurrade omkring mitt fönster måste ha varit ung. 40mm stor iaf. Det är helt jävligt. Jag har ju i vanliga fall en lite fobisk hållning till getingar, och det hade jag ju väl för denna också, men jag måste erkänna att det var en mer skräckblandad fröjd. Jag har aldrig sett något liknande någonsin! Jag lyckades fota djuret, men tyvärr syns det inte på bilden i vilken dimension den var av storlek. Men, men..jag tycker iaf att den förtjänar komma med på min blogg..
Det roliga var att även efter jag hade fått ut den och stängde fönstret så kom den tillbaka och "knackade" på med jämna mellanrum kanske fyra fem gånger efteråt..Helt vansinnigt.....

Jag är allvarligt rädd för att de har blivit muterade i år. Insekterna är iaf större än någonsin. Herre Jävlar! Undrar hur myggarna ser ut i år!

The Gigantic wasp

The Gigantic wasp

Ojojoj...

..Ser att det var ett tag sen nu.

Inte så mycket händer om dagarna egentligen. Inget kul iaf. Eller jo, kanske lite. Förra helgen var vi åtta stk på kryssning till Mariehamn. Vi hade jätteroligt. Det gör jag gärna igen :)
Eftersom att vi nu är färdiga med tentor och undervisning (jag har bara tre klinikdagar kvar), har jag något mer tid åt annat. Har fortfarande en litteraturstudie å skriva klart, och ska lämna in en röntgenrapport imorgon. Dessutom måste vi lämna in syfte, problemområde och så till C-uppsatsen och få den godkänd.
Annars förbereder jag för uthyrning av lägenheten om dagarna. Jag har sorterat alla papper, mitt förråd, klädskåp, badrumsskåp och köksskåp, samt torkat av inuti alla skåp, slängt x antal påsar med skräp, och lassat upp det mesta som inte ska finnas kvar i lägenheten över sommaren, upp i förrådet. Nu genstår bara lite småsaker, att lägga upp resten av saker jag inte behöver i förrådet, att packa och att städa..Ganska skönt! det kan jag lätt få till på ett par dar nästa vecka utan att det blir stressigt. nice! :) så nu är nästan sommarlovet snart här, och ännu ett år har gått...Helt jävligt vad fort allt går. Jag är snart färdig med fyra år av min femåriga utbildning. Känns sanslöst!

Imorgon är det traditionellt SKHS-grillparty (SKHS = Skandinaviska Kiropraktorhögskolan) i Haga parken med tillhörande berusande dryck och brännboll. Vi har som alltid inviterat naprapaterna till brännbollsmatchen, så det blir intressant att se om de dyker upp imorgon, eller om de uteblir på sitt traditionella sätt.. ;P

Önskar alla en fortfarande härlig försommar! :)

pussar och kramar i massor

NÄSTAN sommarlov!

Nu är det tre veckor till min sista klinikdag. Det går så himla snabbt nu, så man hinner ju inte ens ropa sommarlov innan den är här!

Hade sista tentan för den här terminen idag, psykiatri. Det gick nog skapligt bra. Borde iaf ha klarat mig! skönt...
Nu är det bara lite viss-vass kvar, som röntgenrapport, lite uppsatsfrågor och patientklinik. Så har man ta sig fan gjort fjärde året. Tänka sig, om 13 månader har man kanske en kiropraktorlegitimation i handen. Känns läskigt och lite euforiskt..

Annars har jag haft ännu en härlig helg!! I lördags tränade jag, pluggade, och sedan åkte jag till Kista där jag träffade esklinen. Vi kollade runt lite, åt lite mat och sen gick vi på bio - Spiderman 3. Den var ganska bra tyckte jag, fast kanske något utdraget..Kunde ha varit liiiite kortare, dock var det bara sista kvarten jag började titta på klockan.
Sedan åkte vi upp till märsta med pendeltåget i den varma, härliga vårkvällen. Jag pluggade lite till och berättade massor om både det ena och det andra för Micke mot hans vilja. haha.
Igår, söndag var också en härlig dag. Vaknade vid åtta på morgonen, plugga lite, sen gick jag en halvtimmespromenad och handlade frulle. Pluggade lite till tills jag blev lite småtokig, så kom mickes mamma och hämtade upp oss. Då bar det till Väsby, där vi kollade in köpcentrumet lite. Det var meningen att jag skulle hitta jeans, men efter några små komplikationer och ett löfte om att Micke aldrig någonsin ska följa med mig på jeans-shopping igen, så åkte vi hem till päronen där vi åt en helskottas god midda, fikade och spelade yatzi.
Helgens sista timmar spenderades lite framför tv'en i Märsta.

Helt enkelt en kanonbra helg! :)

Nu ser jag fram emot lite tid åt att börja förbereda uthyrning av lägenhet, jämna besök på gymmet och mer tid helt enkelt att njuta av den fina årstiden!

Livet leker, och jag har det väldigt bra. Och det är jag ta mig fan värd! ;)

Just another manic monday..

wåowåh!
Riktigt grymt bra helg har det varit. Väldigt synd att den tog slut tycker jag...
I fredags lekte jag med Susanne på eftermiddan och kvällen. Vi åkte en sväng till Kista och glammade runt och åt lite mat. Sen åkte vi hem till mig och då fick jag två kinesiologiska behandlingar av henne och hon fick kiropraktisk behandling av mig.
I lördags var jag på Eriksdalsbadet och masserade. Lyckades dra in 800 kr svart där på 4 timmar. Rätt najs. Det får bli matpengar för den här veckan. Och ny remsa hos SL. Har gått åt typ 2000 på två veckor här, så jag är rätt nojig för det. Om jag då använder massage pengarna ENBART att leva för den här veckan, så kommer jag iaf ikapp liiite ;)
Sen efter massagen åkte jag upp till Märsta där jag möttes av min älskade. Vi handlade lite grillmat, och gick sen bort till Elin och Fredrik där vi grillade ute i trädgården. Jättemysigt, men också ganska jättekallt!!
Då vi packat ihop grillandet, gick vi hem till oss, och där drack vi öl, vin, drinkar och spelade kort. Skitmysigt. Fast jag blev lite full..hehe...
Söndag var lika mysig den...jag klev upp i ottan (kl. 10 ;P), åt frukost, duschade och kollade lite på film medan älsklingen fick sova ut lite till. Sen gick jag en liten prommis till Willy's mataffär, och på väg tillbaks mötte jag upp elin, fredrik och micke. så satt vi hemma hos micke igen och spelade lite kort innan vi åkte till päronen och åt lite midda.

Lång och tuff vecka nu på g, men om en vecka är sista tentan för denna terminen, och förhoppningsvis går den bra så man slipper omtenta. ah...Inga fler eftermiddagslektioner på ett tag! :D

oh well, nu är det dags för lite skolarbete, prommis. kl. 18 kommer aleksander och vivian. Då ska vi göra tacos och kolla på film!

Valborg

Långhelg har man haft, och det var mycket okej. Har inte gjort så våldans mycket, men har väl sovit länge varje morgon, umgåtts med trevliga människor, käkat god mat och druckit gott.
Valborgsmässoafton skulle Micke og jag umgås Tyra och Morten. Vi träffades vid 17.30 och skulle sedan dricka öl och spela lite biljard innan vi skulle gå till Vasaparken för att vittna det stora bålet. "Tyvärr" hade vi så kul med biljard och öl att vi glömde bort hela bålet och spelade istället till kl. var 23. Jag och Tyra var på lag mot killarna och vi vann (givetvis) överlägset med 11-6 eller nåt sånt..Haha..killarna kommer säkert kräva sin revansj snart! ;)
Smaken av seger ledde till hunger, så vidare gick vi till donken. Sedan var jag och Micke så utmattade (inte helt förvånande känner jag..börjar märka av ett mönstar på oss två..) och åkte därför hem. Haha, kommer ihåg att jag hoppade i sängen på slaget 00.00, och det var sååå skönt. Vilka jäkla pensionärer vi är! hihihi..

Den 1. Maj gjorde jag inte alls speciellt mycket. Jag hoppade upp ur sängen vid elva, gjorde scones och bjöd min älskling på lite frulle med ägg och det hela. Sedan låg vi ner, mös och kollade tv till klockan blev fyra på eftermiddan. Då åkte Micke hem och jag gick till gymmet.
Resten av kvällen spenderades självt framför tv'en den med.

Tillbaka på patientkliniken idag, och det var ju superkul. Mitt nybesök dök inte upp, och en annan patient avbokade utan att boka in en ny tid, men skulle "återkomma". Lite nerslag, men jag får väl lägga energin där den behövs istället. Jag har en annan patient som det verkar hända rätt mycket med och han verkar tycka det är kul och vill bli bättre. Han har även inviterat mig på Tai Chi och Asahi i Sundbyberg i helgen. Låter kul! Asahi ska tydligen vara en ny form av skonsam, men effektiv både för fysiken och ens välbefinnande. Låter som något jag är väldigt sugen på att prova på. Annars kan jag ju bli medlem i deras karateklubb. Det vore också himla roligt att prova på faktiskt. Min patient har brunt bälte i karate, och ska nu i maj gå upp till svart bälte. Så himla häftigt!! Han har också svart bälte tror jag i Jui Jitsu (om det nu stavas så där..)

Well, well..inget mer att skriva just för tillfället. Jag är inte så intressant direkt!

Annars hoppast jag "alla" som skulle titta förbi mår bra bra.

Återkommer snarast med glada och pigga ord - svart på vitt. :)