Skratta åt världen och världen skrattar tillbaks..

I tisdags eftermidda ringde Perita, en instruktør och ledare vid Granbacka Gym och Motion - gymmet där jag tränar som ligger i huset brevid. Hon undrade helt enkelt om jag var intresserad av ett jobb hos de som receptionist och lite till. Jag fattade ingenting! Vid några tillfällen har jag faktiskt tänkt tanken och funderat på om jag skulle frågat om de skulle ha något behov för mig, men varje gång har jag fegat ur. Granbacka är ett litet gym där ägarna är privata och inte i någon stor kedja som tex. SATS osv. Man lär känna ganska snabbt personalen där och även andra som tränar. Jag hade tills den dagen jag satte min fot på Granbacka aldrig varit ett ställe där personalen verkade kunna mitt namn och även visste att jag skulle bli kiropraktor. Jag har ju bara tränat där sen precis innan jul, men trivs väldigt bra där, och har som sagt över månaderna fått bra kontakt med en hel del sköna människor där.

Perita sade att hon visste jag hade kunskapen som behövs för att jobba där med tanke på träning och motion och kroppen, och att jag hade den rätta, utåtgående och glada personlighen, men ville att jag skulle komma in och prata lite med henne och Marie (ägaren) följande dagen (onsdag, alltså igår). Det gjorde jag, och nu kan jag med stolthet säga att jag ska börja jobba där från och med augusti! Jag är skitglad! Min utbildning har gjort mig mer och mer intresserad av träning och friskvård generellt hos befolkningen, och det var tydligen just den attityden som gjorde mig så välkommen på Granbacka. Där tar de hand om speciellt den delen som aldrig har tränat förut.
Helt enkelt; Träning är friskvård! "Den som inte har tid att avsätta för träning, kommer förr eller senare bli tvungen att avsätta tid för sjukdom." Och detta gäller ALLA! Inte bara de överviktiga, utan ALLA! En person som är överviktig men tränar jämnligt har mycket bättre förutsättningar för god hälsa genom livet än en smal människa som inte tränar.

Just det som gör att detta känns speciellt, är att jag för det första får jobba med något som står mitt yrke och hjärta ganska närt (även fast det till mesta dels innebefattar reception och en hel del städning, dock kommer folk att be om råd och fråga efter vägledning...så är det ju alltid), samt att jag faktiskt fick ett erbjudande! Och inte frågade själv...Aldrig har jag nog upplevt att få en förfrågan på det sättet om inte det varit en gammal chef som behövde någon vikarie...Känns jätteroligt! :)

Men det bästa med hela grejen tycker jag är att man får vissa förmån som anställd. För det första får jag halv pris på dryck och annat som säljs där i receptionen, men även får jag träna gratis!!!!!! Jag behöver inte betala för ett kort för att få träna!! SWEEET! Och det som är ännu bättre, är att också MICKE får träna gratis! Det är helt suveränt! :D

Annars håller jag på med sista lilla i lägenheten. Jag har strax grovstädat klart (alltså, de sakerna som behövs städas, men inte MÅSTE vänta till sista dan med), och då genstår endast att packa sista grejerna (drog med mig en stor och tung resväska till micke igår med mestadels av grejerna), ta upp sista lilla i förrådet, damma av hyllor och flator, och sen städa badrum och golv. Inte så himla mycket kvar med andra ord! Känns förbannat skönt. Dock är det lite frustrerande att halvbo i en lägenhet som konstant måste vara lite stökig eftersom man håller på att fixa och greja....Men nu är det snart klart! Imorgon flyttas det med brak och bram till Sätunavägen 13E intills 19. juni.
På lördag ska vi på en sån där Outlet grejs. De säljer dyra kläder billigt. Sommarkläder dessutom. Även fast jag redan handlat för 2500 på under en vecka, hittar man kanske något man inte visste att man inte skulle kunna klara sig utan! ;) Man vet aldrig...hahah

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback